דוד ויוסף חוגגים וגם: מתכון לסלט סלק ואנדיב

מאת: etibet

אתי בטיטו קפצה למסעדת "דוד ויוסף" וחזרה עם רשמים והמלצות. וגם: מתכון לסלט סלק עם אנדיב ברוטב דבש וחרדל

חוויות-קולינריות sweet weekend
תובנות מהשבוע האחרון:
בלב רחוב מונטיפיורי בתל אביב קיימת "פנינה קולינרית".


מסעדת דוד ויוסף של השפים דודו אלמקייס ויוסי שטרית חוגגת 4 שנים להיווסדה, הזדמנות מצוינת עבור השפים הצעירים, שמאחוריהם קילומטראז' רב במסעדות בארץ ובחו''ל, להשיק תפריט חורף עשיר ומפנק. לדבריהם, אין קונספט ספציפי למסעדה "אנחנו עושים מה שאנחנו אוהבים ומארחים כמו בבית".


כדי לתהות על המנות החדשות קפצתי למסעדה ומיד בכניסה למקום הבחנתי בעיצוב המודרני, האווירה האלגנטית ובשירותי החניה (וולה פארקינג) המוצעים במקום. התיישבתי בקומת הלאונג' היפהפיה שאמנם הייתה קסומה ומרשימה אך ברקע התנגנה לה מוזיקה בווליום גבוה מדי והפריעה לניהול שיחה סבירה בין הסועדים (אולי בשל מיקום הישיבה בסמוך לרמקולים).


לאחר המתנה קצרה הגיעו המנות הראשונות איתן נפתחה הארוחה - לחם קריספי משובץ בצימוקים ואגוזים (נאפה במקום בתנור אדים יבש) שהוגש לצד מטבל שמן זית, בלסמי ועגבניות מיובשות. כמה פשוט, כך טעים (14 ש''ח - שווה כל שקל). חציל שרוף שנדמה היה כמנה סטנדרטית אך הפתיע במיוחד. על הצלחת הונח חציל קלוי ובשרני עם ויניגרט אגוזים, פלפל חריף וטחינה גולמית. והייתה גם הפתעה - תמר מג'הול שהצטרף למנה והותיר טעם מתקתק ועדין (58 ש''ח).


בנוסף, הגיעה לשולחן פוקצ'ת סרדינים מלאה בכל טוב - סרדינים כבושים (טריים), אורוגולה, ביצה קשה וויניגרט לימונים. כבר בביס הראשון ניתן היה לחוש במשחק מרקמים מעניין. ולמרות המחיר (64 ש"ח) מדובר במנה משביעה ומיוחדת ששווה לנסות. עוד מנה שמומלץ לטעום היא סלט סלקים ואנדיב עם פיסות תפוחי עץ, אגוזי מלך ווינגרט חרדל. שילוב החמיצות של הרוטב והמתיקות של התפוחים והסלקים היה מוצלח מאוד לצד המראה הססגוני של הסלק (58 ש"ח).


ועוד קטנה - המרוקאים שבינינו (ולא רק) יהנו מ"צלחת של חריף" - מנה קטנה (אפילו אישית) של מטבוחה טובה, פלפל חריף ונגיעות שום קונפי (23 ש''ח).

דוד-ויוסף3



שלב העיקריות


אחרי לא מעט ראשונות הגיעו המנות העיקריות כשהראשונה שבהם הייתה מנה מעניינת של אנטריקוט ב"דקה" - נתח אנטריקוט דק, שלדברי המלצרית מוכן בדקה אחת בלבד. המנה מגיעה לצד קוביות תפוחי אדמה ומח עצם. הנתח היה טעים, אך דק ונגמר גם הוא בדקה (המנה הזולה ביותר בתפריט העיקריות (90 ש''ח). מנה נוספת שנטעמה הייתה פילה דניס עדין ומדויק בשילוב טעמיו שהוגש לצד קרם כרובית לימוני (מעולה!) ויניגרט עגבניות ובוקצ'וי - ירק עלים סיני שלא לגמרי התחבר לשאר הטעמים והמרקמים (128 ש''ח).


אופציה נוספת לעיקרית (שיכולה לתפקד גם כמנת ביניים מבחינת הגודל) היא "ספיישל היום" - רביולי אחד גדול ממולא בלחי עגל המוגש עם שערות קדאיף קריספיות שהצליחו לככב במנה ולצידם ערמונים ברוטב ציר בקר ויין אדום. המנה הגיעה חמה במיוחד והסתמנה כאחת המנות הטעימות שאכלתי במקום (60 ש''ח).



סוף מתוק


על אף שמקום בבטן כבר לא היה, חיכיתי מאוד לשלב המתוקים כדי לחזות בפלא ולטעום מהמנה המדוברת - כדור הפתעה. מדובר בכדור שוקולד ממולא בנוגט ומיני אגוזים ולצידו רוטב שוקולד חם ששופכים מעל. הרוטב ממיס את הכדור והופך את הכל לחגיגה של ממש. ב-2 מילים: מפתיע וטעים. במילה אחת: חוויה.


עוד בתפריט: בננה ספליט נחמדה ומוס מסקרפונה תות.


לסיכום, תענוג היה לגלות כי במקום משתמשים בחומרי גלם ברמה גבוהה, השירות שניתן היה מעולה, אך תמחור מנות הפתיחה והעיקריות די גבוה ודורש תיקון והנגשה. אחזור למקום לבילוי זוגי או לחגוג אירוע מיוחד כמו יום הולדת/נישואין וכדומה ובעיקר כדי לטעום שוב את מנות הקינוח וחלק ממנות הפתיחה. בתפריט עוד מנות רבות, חלקן נשמעות מבטיחות. ממליצה לכם להגיע ולבדוק בעצמכם.


ובהשראת המנה של המסעדה, קבלו גרסה שלי לסלט סלק ואנדיב ברוטב חרדל ודבש.


דג-ופירה



סלט אישי של סלק ואנדיב


גרסה מעניינת ומינימליסטית לסלט הבריא. הטוויסט: כפית דבש שמוסיפה המון.


מצרכים:
ראש אנדיב
4 ראשי סלק, מבושלים במים
בצל, חתוך לעיגולים
חופן עלי נענע
1/2 כוס אגוזי מלך, קלויים וקצוצים גס
כפית חרדל דיז'ון
כפית דבש
מיץ מלימון אחד
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנה:
1. מקלפים את הסלק, חותכים לקוביות (או כל צורה אחרת) ומעבירים לקערה יחד עם עיגולי הבצל.
2. חותכים את האנדיב לרצועות ומוסיפים לקערה יחד עם עלי הנענע והאגוזים.
3. בכלי נפרד מכינים את הרוטב – מערבבים היטב דבש, חרדל, מיץ לימון, מלח, פלפל ומעט שמן זית ומוסיפים לסלט. מערבבים בעדינות ומגישים.


אווירה



דוד ויוסף


מונטיפיורי 21, תל אביב.
אתר המסעדה: davidveyossef.co.il
טלפון: 03-6040036


שעות פעילות:
ימים א' – ש'
מ-19:00 עד לקוח אחרון