פסטו נענע

מאת: tbitay

פסטו נענע - גיוון נהדר לפסטו בזיליקום המסורתי. נהדר עם פסטה, בשר, עוף, דגים וסלטים

פסטו נענע הוא גיוון נהדר לפסטו הבזיליקום המסורתי שאנו רגילים אליו. בתור מישהי שמאד אוהבת לשתות תה עם נענע, או יותר נכון מים חמים עם נענע, תמיד אפשר למצוא אצלי במקרר את העלים הנפלאים האלו.

נוצר מצב בו הצטברה כמות יפה של נענע במקרר ויש גבול לכמה תה עם נענע אפשר לשתות. כך נוצר פסטו הנענע.

הממרח הזה, כטבעה של הנענע, הוא מרענן ביותר ונמתאים לליווי מנות פסטה, בשר, עוף, דגים וסלטים. אישית, מצאתי אותו הכי טעים בליווי עוף ובשר, גם עם גבינה צפתית הוא הפתיע.

מצרכים:
2 כוסות עלי נענע
1/3 כוס צנוברים או שקדים
2-3 שיני שום (לפי הטעם האישי)
כחצי כוס שמן זית
מלח ופלפל
* אפשר להוסיף גבינת פרמז'ן מגוררת, הפעם בחרתי לוותר

אופן הכנה:
• מכניסים את כל הרכיבים, למעט שמן הזית, למעבד המזון. מעבדים את המרכיבים ותוך כדי מזלפים את שמן הזית לאט לאט.
• כאשר הממרח מגיע למרקם שנראה לכם טוב, אפשר להפסיק לזלף. לי זה לקח קצת פחות מחצי כוס.
• טועמים ומתקנים תיבול.

מתכון וצילום: תותי בן איתי
לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג ללקק ת'תות