סברינה

מאת: gm1312

נוסטלגיה מתוקה - סברינה ספוגה בסירופ סוכר ורום עם קצפת ודובדבן אדום ובוהק. הקינוח שירשים את האורחים והמשפחה

עוגת הסברינה הנוסטלגית, שופעת קצפת וסירופ סוכר ורום. קל מאוד להכין אותה והיא תמיד מרשימה וטעימה. ניתן להכין כעוגה שלמה או בתבניות אישיות, כפי שהיו נוהגים להגיש פעם. לגמרי הדובדבן שבקצפת.

שיהיה לכולנו שבוע מתוק וטעים!

מצרכים:
5 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
5 כפות פירורי לחם
כף קמח תופח

סירופ:
200 גרם (כוס) סוכר
כוס מים
כף רום

קצפת:
500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר

אופן הכנה:
• מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שהתערובת הופכת תפוחה ולבנה.
• מוסיפים את החלמונים ופירורי הלחם ומערבבים בתנועות קיפול.
• מוסיפים קמח ומקפלים בעדינות.
• מזלפים את המסה לתוך תבניות אישיות של סברינה (מסיליקון).
• אופים בתנור שחומם מראש ל-170 במשך 20 דקות או עד שהסברינות זהובות.
• מוציאים את הסברינות ומניחים להן להתקרר.
• מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר עם המים והרום עד שהסוכר נמס לגמרי.
• מניחים את העוגות בתוך הסירופ הרותח ונותנים להן לספוג את הנוזלים. מוציאים ומקררים היטב.
• מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ומזלפים מעל כל סברינה. מקשטים עם דובדבן ומגישים.

מתכון וצילום: מרים גנון