יום הולדת יש רק פעם בשנה או: מתכון לעוגת גבינה עם טוויל

מאת: chef-yoav-bar

השף יואב בר חוגג יום הולדת לבת נועה ומגלה הפתעה - המפעיל הוא לא אחר מאשר הוא עצמו. וגם: מתכון לעוגת גבינה עם טוויל וניל

שף טו גו
ימי הולדת לילדים זה תמיד פרויקט. מי יהיה המפעיל (כבר הבאנו כל מה שאפשר), איזה הפתעות נקנה, מה הילדים יאכלו ועוד המון תהיות. אז הפעם הגיע תורה של בתי נועה לחגוג יום הולדת ובעודי מקשיב בחצי אוזן לתוכניות הנרקמות בטלפון, בין אשתי לשתי השותפות האחרות ביום ההולדת, אני שומע אותה אומרת "צודקות, מי צריך מפעיל? נפעיל לבד".


נפעיל לבד? השתגעת? אני אומר לה, אשתי הסתכלה עלי במבט מתוק ומיד ידעתי שמשהו נורא עומד לקרות. "מאמי, תקשיב, היום הטרנד של ההורים הוא להפעיל לבד את הילדים, הבנות כבר ראו הכל, צריך להיות מקוריים והן עשו ישיבה (הבנות כן) והחליטו שהן רוצות יום הולדת מאסטר שף ובשביל זה לא צריך מפעיל – יש אותך".


ניסיתי להשחיל מילה אבל אז היא המשיכה "וחוץ מזה, אתה מאד תהנה - אתה אוהב ילדים, אתה אוהב מיקרופון, יהיה כיף ואנחנו נעזור לך". באותו רגע נכנסה ביתי הביתה וצעקה "איזה כיף, אבוש מפעיל את יום ההולדת שלי" אז הבנתי שהמשחק היה מכור מראש.


לכבוד יום ההולדת ערכו הנשים ישיבת הפקה. קיבלתי מייל מסודר על התנהלות התחרות ואיזה תחנות יהיו. הבנות יהיו השופטות וכל קבוצה שתכין מנה תביא אותה לשולחן השיפוט לטעימות.



יום ההפקה הגיע, הכיתה הגיעה בצהלות קרב. מזלי ששיר, הסו שפית שהוצמדה לי, חילקה את הילדים בזריזות ואחרי הסברים קצרים על התחרות החלה העבודה בתחנות.


האמת, הופתעתי, הילדים לקחו את התחרות ברצינות, עבדו בשיתוף פעולה, קישטו את המנות ונראה לי שחלקם שייכים כבר לדור הבא של מאסטר שף ילדים.


בעודי מנחה את הארוע הגיעה אתי ומדי פעם לחשה הוראות באוזניי, אתה מדבר הרבה, אתה מדבר מעט, שלא ישתעממו, שלא תיגמר המשימה מהר מדי. הרגשתי כמו בצילום תוכנית טלוויזיה כשיש לך אזנייה באוזן ולוחשים לך כל מיני דברים רק הפעם ההפקה עמדה מאחוריי ושיגעה אותי. השופטות, כלות יום ההולדת, לא ריחמו ושפטו כאילו הן שופטי מאסטר שף בעצמן. מה שהוסיף כיף לתחרות בין הילדים.



אחר כך נערכו עוד כמה משחקי חברה, שתודה לאל לא אני הייתי צריך להעביר - זה נפל על אבא אחר.


לסיום הארוע הכנתי לילדים גלידה עם חנקן נוזלי מה שהעלה קריאות התפעלות מכל הילדים שחיכו לטעום מהקסם.


וזהו. שעתיים נגמרו. הוכרזה הקבוצה הזוכה ואני הייתי ממוטט מעייפות, כל הכבוד למורות במדינת ישראל  שכל יום צריכות לדאוג לריכוז של 30 ילדים. בסוף הארוע המפקדת באה וחיבקה אותי ואמרה "כל הכבוד מאמי, היית נהדר, אמרתי לך שזה כיף לעשות את ההפעלה בעצמנו".


באותו הרגע התנגנה לי בראש רק מנגינה אחת "יום הולדת יש רק פעם בשנה... רק פעם בשנה..." איזה מזל, חשבתי לעצמי, שימי ההולדת של ילדיי האחרים כבר עברו, שלא יכנסו למפקדת רעיונות לראש.


שלכם יואב




עוגת גבינת עזים עם שברי טוויל וניל


מצרכים (12 מנות):עוגת גבינה עם טוויל וניל
3 ביצים
3 חלמונים
500 גרם (2 ו-1/2 כוסות) סוכר חום
קורט מלח
900 גרם  גבינת עזים
500 גרם שמנת חמוצה
גרידה משני לימונים ושני תפוזים


אופן הכנה:
• 
מערבבים את הביצים, החלמונים, המלח והסוכר עד לתערובת אחידה. מוסיפים את הגבינה ומערבביםעד למסה אחידה וחלקה.
• מוסיפים שמנת חמוצה וגרידת לימון ותפוז, מערבבים עד למסה חלקה ואחידה.
• 
משמנים תבנית בחמאה ויוצקים את המסה לתבנית.
• 
מכניסים את התבנית עם תערובת הגבינה לתוך תבנית נוספת עם מים חמים (שמגיעים עד לגובה תבנית העוגה) ואופים ב- 150 מעלות במשך שעה ו- 170 מעלות במשך שעה נוספת.
• מעבירים למקרר עד לקירור מוחלט.


מצרכים לטויל וניל:
100 גרם חמאה
100 גרם חלבונים
כפית תמצית וניל
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם קמח לבן


אופן הכנה:
• מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים עד לקבלת מסה חלקה ואחידה.
• 
מורחים את המסה על תבנית סיליקון ואופים בטמפרטורה של 200 מעלות כ- 6 דקות עד לקבלה של צבע זהוב-חום אחיד.
• 
מקררים מעט ושוברים לפרורים איתם מצפים את העוגה.


רוצים ליצור קשר עם יואב? הכנסו לעמוד הפייסבוק או לאתר CHEF TO GO


צילומים: ריתי קריקוב


בטורים הקודמים:
גברים בשטח או: מתכון לאנטיפסטי
רגעים קטנים של אושר או: מתכון לקוסקוס עם ירקות
משטרת הבריאות או: מתכון לאורז עם אטריות
ארוחת ערב משפחתית או: מתכון לשקשוקה

חוץ לארץ במרחק נסיעה או: מתכון לסלט שוק