הנשים בחיי או: מתכון לאוזני המן מבצק שמרים במילוי בשר

מאת: chef-yoav-bar

השף יואב בר מתכונן לפורים ומכין גרסה מיוחדת למאכל של החג - אוזני המן מבצק שמרים במילוי בשר וצנוברים

שף טו גו
בוקר טוב שף, מה אתה מכין לפורים בשף טו גו? אזני המן, משהו?


שוב הגיע חג. מזל שהמפקדת השנייה בחיי (אחרי אשתי) - שלי לבנשטיין, יש את הכשרון להזכיר לי מתי כל חג מגיע הרבה לפני הזמן. שלי היא היחצנית שלי ואנחנו הולכים ביחד כבר לא מעט זמן. זה תמיד מציל אותי, במיוחד ביום האהבה, יום האישה הבינלאומי וכל החגים שצריך לשלוח פרחים לאשתך כדי לא להסתבך.


אזני המן? אחחח אני לא אוהב אזני המן. לא להכין ולא לאכול. מאיפה עכשיו אביא לה משהו שהיא תהיה מרוצה ותיתן לי לחזור לנמנם. טוב, אני אכין משהו. נראה. אולי. תני לי לחשוב.


קמתי, שתיתי קפה וחשבתי על חג פורים. למה נתחפש השנה? בשנה שעברה התחפשנו טלי ואני לנהג מרוצים ונהגת מונית. טלי אומרת שזה לא ממש תחפושת אלא יותר בגדי עבודה, הרי מהשעה 16:00 היא על תקן נהג מונית עם ההסעות של הילדים ואני, היא אומרת, אם לא הייתי שף הייתי נהג מרוץ. כל נסיעה איתי מבחינתה זה כמו טיסה על רכבת הרים.


אז בינתיים עד שאחשוב על התחפושת של השנה, הלכתי להכין אזני המן מבצק שמרים במילוי בשר טלה וצנוברים. לשלוח, לצלם, טעימות. לא הספקתי לסיים את העבודה וקיבלתי טלפון משלי ״שף, אתה יודע פסח מתקרב והעיתונאים כבר מבקשים את תפריט שף טו גו לפסח, מתי יהיה מוכן?"


עוד לא התאוששתי מאזני ההמן וכבר פסח, היעילות של הנשים בחיי מעוררת הערצה אבל מה עם קצת רחמים, תנו לנוח.


הלכתי לנמנם עד החג הבא.


ובינתיים, הנה מתכון לאוזן המן קצת אחרת. חג שמח!


 יואב-וטלי-בר



אוזני המן מבצק שמרים במילוי בשר טלה וצנוברים


מצרכים (ל-20 אוזני המן) למילוי:
200 גרם בשר כתף טלה או כבש, חתוך לקוביות
1 כף צנוברים גדולים
3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות
1 כף שמן זית
2 כפות סילאן
1 כפית ראס אל חנות
2 כוסות מים
פלפל שחור גרוס
מעט מלח


אופן הכנת המילוי:
• בסיר עם תחתית עבה מטגנים את הבצל בשמן הזית. מערבבים כשלוש דקות ומוסיפים ראס אל חנות.
• מערבבים ומוסיפים את המים, מעט מלח ופלפל שחור גרוס ומכסים. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כשעתיים עד לריכוך הבשר וצמצום הנוזלים.
• מוסיפים את הסילאן והצנוברים ומעבירים לקירור.


לבצק שמרים:
1/2 ק"ג קמח לבן, מנופה
1/2 שקית שמרים (שמרית)
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית סוכר
100 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
1 ו-1/2 כוסות מים (300 מ"ל)


אופן הכנת הבצק:
• בקערה של מיקסר מנפים את הקמח. מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים מים ומערבלים על מהירות בינונית.
• מוסיפים את החמאה והביצה, ממשיכים ללוש עוד דקה ומוציאים לתפיחה ראשונית של שעה.
• מרדדים לעובי הרצוי וקורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה.
• ממלאים בבשר, יוצרים אוזן ומורחים ביצה.
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות.


רוצים ליצור קשר עם יואב? הכנסו לעמוד הפייסבוק או לאתר CHEF TO GO


בטורים הקודמים:
יום הולדת או: מתכון לעוגת גבינת עיזים
גברים בשטח או: מתכון לאנטיפסטי

רגעים קטנים של אושר או: מתכון לקוסקוס עם ירקות
משטרת הבריאות או: מתכון לאורז עם אטריות
ארוחת ערב משפחתית או: מתכון לשקשוקה

חוץ לארץ במרחק נסיעה או: מתכון לסלט שוק