פליפלה מעמרה - פלפלים קלויים במילוי בשר

מאת: tikochel-blogspot-com

בחזרה למקורות - אינס שילת ואפיק גבאי נפגשו עם האמהות ולמדו מהן להכין פלפלים קלויים במילוי בשר שמגישים בתוך לחמניה

פלפל קלוי ממולא בקציצת בקר מתובלת. הסיר הטעים של שרה גבאי. מומלץ לאכול את הפלפלים בתוך בגט או לחמניה טרייה עם לימון כבוש בצד.

מצרכים:
6 גמבות או פלפל אחר מתוק ושלושה פלפלים חריפים, קלויים ומקולפים

לתערובת הבשר:
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 תפוח אדמה, מגורר גס וסחוט
1 בצל קצוץ או מגורר וסחוט
מלח ופלפל שחור גרוס
כף בהרט
כפית פפריקה
כפית כמון

מצרכים לרוטב:
1/2 כורכום
מלח ופלפל שחור
כפית א. מרק עוף
3-4 כפות שמן

אופן הכנה:
• פותחים את הפלפל ומסירים את הגרעינים (מכל גמבה ניתן ליצור כ- 2 קציצות).
• לוקחים חצי פלפל, מניחים בחלק הקרוב אלינו מהבשר (כמות של קציצה מכובדת) ומגלגלים. אין צורך לסגור את הקצוות. כך חוזרים על הפעולה עם שאר הפלפלים.
• בסיר רחב ( סוטאז) מניחים את הפלפלים הממולאים בצמידות אחד לשני .
• מוסיפים לסיר את מצרכי הרוטב ומים עד לכיסוי חלקי של הפלפלים ולא יותר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
• הכי מומלץ לאכול את הקציצה העטופה בפלפל בתוך באגט או לחמנייה טרייה ועם לימון כבוש בצד.

מתכון: שרה גבאי
כתיבה: אינס שילת ינאי
צילום: אפיק גבאי
סטיילינג: ענת רן

המתכון התפרסם לראשונה במגזין דרך האוכל.
>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן