פלפל קלוי ממולא בקציצת בקר מתובלת. הסיר הטעים של שרה גבאי. מומלץ לאכול את הפלפלים בתוך בגט או לחמניה טרייה עם לימון כבוש בצד.
מצרכים:
6 גמבות או פלפל אחר מתוק ושלושה פלפלים חריפים, קלויים ומקולפים
לתערובת הבשר:
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 תפוח אדמה, מגורר גס וסחוט
1 בצל קצוץ או מגורר וסחוט
מלח ופלפל שחור גרוס
כף בהרט
כפית פפריקה
כפית כמון
מצרכים לרוטב:
1/2 כורכום
מלח ופלפל שחור
כפית א. מרק עוף
3-4 כפות שמן
אופן הכנה:
• פותחים את הפלפל ומסירים את הגרעינים (מכל גמבה ניתן ליצור כ- 2 קציצות).
• לוקחים חצי פלפל, מניחים בחלק הקרוב אלינו מהבשר (כמות של קציצה מכובדת) ומגלגלים. אין צורך לסגור את הקצוות. כך חוזרים על הפעולה עם שאר הפלפלים.
• בסיר רחב ( סוטאז) מניחים את הפלפלים הממולאים בצמידות אחד לשני .
• מוסיפים לסיר את מצרכי הרוטב ומים עד לכיסוי חלקי של הפלפלים ולא יותר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
• הכי מומלץ לאכול את הקציצה העטופה בפלפל בתוך באגט או לחמנייה טרייה ועם לימון כבוש בצד.
מתכון: שרה גבאי
כתיבה: אינס שילת ינאי
צילום: אפיק גבאי
סטיילינג: ענת רן
המתכון התפרסם לראשונה במגזין דרך האוכל.
>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן