לזניה ירוקה ואדומה

מאת: foodpage-team

המתכון המנצח של ויוי עיני - לזניה צמחונית, עם שכבות של ברוקולי, עגבניות ותירס. מכינים בתבנית אינגליש קייק והופכים לפני ההגשה

בשבוע שעבר פצחנו בתחרות מתכוני לזניה צמחוניים בעמוד הפייסבוק. במסגרת התחרות התבקשו החברים לשלוח מתכונים ללזניה מנצחת, בלי בשר, מתוכם צוות האתר בוחר בכל שבוע מתכון מנצח אחד שגם יתפרסם כאן באתר וגם יזכה ב-200 ש"ח תלושים לקניית מוצרי טבעול, שמשיקה בימים אלו סדרת לזניות צמחוניות שמכינים בכמה דקות בלבד.

והנה גם בונוס: קופון הנחה שווה במיוחד לרכישת הלזניות

מתוך מתכונים רבים שהגיעו אלינו בחרנו השבוע את המתכון המצוין של ויוי עיני שסיפרה לנו שהמתכון נולד בפורים האחרון, ולכן הלזניה התחפaה בעmם לאינגליש קייק והיא מוגשת ממש כמו עוגה.

מעבר לעובדה שהלזניה נראת מעולה גם שילוב המצרכים והצבעים (ברוקולי' תירס ועגבניות) הצליח להתחבב עלינו. אז מזל טוב ויוי וכמובן, אם יש לכם מתכון מנצח ללזניה בלי בשר שלחו לנו אותו, בצירוף תמונה שאתם צילמתם למייל: info@foodpage.co.il או בהודעה פרטית בקבוצת הפייסבוק - https://www.facebook.com/foodpage.co.il

מצרכים לשכבה ירוקה:
חבילה עלי לזניה
2 פרחי ברוקולי, מאודה
2-3 כפות אפונה
כף שמן זית
מעט עלי בזיליקום
1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול

מצרכים לשכבה אדומה:
עגבנייה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות מהולות ב-2 כפות מים
שן שום קצוצה דק
כף שמן זית
מלח גס
מעט אורגנו

שכבה צהובה:
1/2 כוס גרגירי תירס
תפוח אדמה קטן, מרוסק לפירה
מלח גס
כף שמן זית
1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול

וגם:
1/2-3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:
• מערבבים את המצרכים של כל שכבה (אדומה, צהובה וירוקה) בקערות נפרדות.
• בתוך תבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה מניחים עלי לזניה בצורה חופפת, מסדרים מעל שכבה מכל צבע של רוטב ומפזרים גבינה צהובה. ממשיכים באותו אופן עד למילוי התבנית.
• מוסיפים מעל הלזניה 1/2 כוס מים, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 3/4 שעה בחום של 180 מעלות.
• לאחר שהלזניה מעט מתקררת, הופכים על מגש ומגישים כמו עוגה.

מתכון וצילום: ויוי עיני

ואל תשכחו, אם יש לכם מתכון מנצח ללזניה בלי בשר שלחו לנו אותו, בצירוף תמונה שאתם צילמתם למייל: info@foodpage.co.il או בהודעה פרטית בקבוצת הפייסבוק - https://www.facebook.com/foodpage.co.il