לזניה מהירה

מאת: foodpage-team

המתכון המנצח של כרמית - לזניה מהירה וטעימה שניתן להכין מעלי לזניה או מפסטה מבושלת וגבינות שנותרו במקרר

לפני שבועיים פצחנו בתחרות מתכוני לזניה צמחוניים בעמוד הפייסבוק. במסגרת התחרות התבקשו החברים לשלוח מתכונים ללזניה מנצחת, בלי בשר, מתוכם צוות האתר בחר בכל שבוע מתכון מנצח אחד שגם מתפרסם כאן באתר וגם יזכה ב-200 ש"ח תלושים לקניית מוצרי טבעול, שמשיקה בימים אלו סדרת לזניות צמחוניות שמכינים בכמה דקות בלבד.

והנה גם בונוס: קופון הנחה שווה במיוחד לרכישת הלזניות

מתוך מתכונים רבים שהגיעו אלינו בחרנו השבוע את המתכון המצוין של כרמית שכתבה לנו שהמתכון מושלם, פשוט וממש קל להכנה.

ואכן, הלזניה שלפניכם מאוד מהירה ופשוטה להכנה וניתן להרכיב אותה מעלי לזניה או מפסטה מבושלת (באיזה צורה שאתם אוהבים). אז מזל טוב כרמית ותודה על המתכון המוצלח.

מצרכים:
חבילת עלי לזניה או פסטה מסולסלת
רוטב לפיצה מוכן או עגבניות מרוסקות בתיבול בזיליקום (ניתן למצוא בסופר)
כף פירורי לחם
ביצה
גבינות (איזה שיש בבית, סה"כ 500 גרם): לבנה, בולגרית, קוטג', ריקוטה
100 גרם גבינה צהובה חתוכה לרצועות דקות או מגורדת
מלח ופלפל

אופן הכנה:
• מערבבים את הגבינות (פרט לצהובה) עם הביצה ופירורי הלחם. מתבלים במלח ופלפל.
• בתבנית חד פעמית או בפיירקס מרובע מניחים מעט מרוטב העגבניות מעל את עלי הלזניה בצורה חופפת ומעליהם 1/2 מתערובת הגבינות. חוזרים על השכבות 3 פעמים. מסיימים על שכבת רוטב עגבניות.
• מפזרים מעל גבינה צהובה בצורת פסים ואופים בטמפרטורה של 190 מעלות במשך 45 דקות או עד שהלזניה מוכנה.

הערות:
• כדי לקצר את התהליך אפילו יותר, מבשלים פסטה מסולסלת (או כל פסטה שאוהבים).
• מערבבים את שאר המצרכים בקערה (פרט לצהובה) ומוסיפים את הפסטה. מערבבים ומעבירים לתבנית. מפזרים מעל גבינה צהובה.
• אופים ב-190 מעלות עד שהפסטה זהובה מעל.

מתכון וצילום: כרמית זיסו