כנפיים ברוטב ברביקיו

מאת: foodpage-team

כנפיים בתנור, מזוגגות ברוטב ברביקיו וסילאן. מגישים עם אורז, פירה או צ'יפס (ניתן להכין גם על האש בפיקניק)

(5 מנות)


מצרכים ל-5 מנות:
15 כנפי עוף, נקיות וחצויות
מעט שמן זית לזילוף
מלח ופלפל


לזיגוג:
5 כפות רוטב ברביקיו דבש
6 כפות סילאן
3 כפות סוכר חום
10 שיני שום
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן קנולה
2 כפות מים
2 כפות לימון טרי סחוט
1כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם


אופן הכנה:
• מחממים את התנור ל-200 מעלות.
• משמנים קלות תבנית אפייה ומניחים את הכנפיים. מתבלים במעט מלח ופלפל ומזלפים שמן זית. צולים בתנור במשך 20 דקות.
• בינתיים מערבבים בקערה את כל החומרים לזיגוג עד לקבלת תערובת אחידה.
• מוציאים את הכנפיים מהתנור ויוצקים מעליהם את הזיגוג, מכניסים שוב לתנור ל-180 מעלות וצולים עוד 30-40 דקות כאשר מידי פעם חשוב להפוך ולצפות בזיגוג את הכנפיים על מנת שייצלו משני הצדדים. מגישים חם.


המתכון באדיבות חברת היינץ.
צילום: כפיר חרבי


מחפשים עוד מתכונים לכנפיים? נסו את אלה:
כנפיים על האש ברוטב ברביקיו
כנפיים ברוטב סויה, דבש ושום
כנפיים בתנור עם צ'יפס בטטה