ספגטי ברוטב קרם חצילים

מאת: foodpage-team

השף יאיר יוספי מלמד אתכם איך להכין ספגטי ברוטב מיוחד וקרמי של חצילים ופרמזן. קל להכנה וטעים במיוחד

פרשנות אישית של השף יאיר יוספי לקלאסיקה איטלקית. על אף שמדובר ב-2 מצרכים שמרכיבים את הרוטב, הטעם שלו, כמו גם המרקם הקרמי והעדין, הופכים בצלחת לחגיגה שלמה של ניחוחות וטעמים. החצילים מעדנים ומוסיפים טעם מעט מעושן מהתנור ואילו גבינת הפרזמן מעשירה את הרוטב בטעמים עמוקים.

וכן, טעמנו את המנה והיא מפתיעה ומיוחדת מאוד. מומלץ.

מצרכים:
500 גרם פסטה ארוכה בסגנון פטוצ'יני, ספגטי
2 חצילים
200 גרם פרמזן מגורד
2 כפות חומץ בלסמי
שמן זית
מלח
פלפל

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-240 מעלות.
• צולים את החצילים, עד שבשרם רך. מקלפים את החצילים, ומערבבם את בשרם עם הפרמזן בבלנדר.
• מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים לפי הוראות היצרן.
• במחבת מחממים שמן זית עם החומץ הבלסמי. כשהפסטה מוכנה מוסיפים אותה למחבת ומעליה מוסיפים את קרם החצילים. ממליחים ומפלפלים.

המתכון באדיבות השף יאיר יוספי לחברת ברילה.

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה:
פסטה קרבונרה
פטוצ'יני ברוטב אלפרדו
פסטה קונכיות במילוי גבינות ורוטב עגבניות