קציצות דגים עם כרובית וקוסקוס

מאת: foodpage-team

במקום פירורי לחם משתמשים בקוסקוס ומקבלים קציצות דג רכות מבפנים ופריכות מבחוץ. מגישים לצד פרחי כרובית בתנור

מצרכים:
1 צרור אספרגוס, קלוף

לכרובית:
3 כוסות פרחי כרובית קטנים
1/3 כוס שמן זית
גרידת לימון מ-1 לימון
1 כף זרעי כוסברה, גרוסים
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

לקציצות:
200 גרם פילה דג לבן, נקי מעור ועצמות
1 כוס פרחי כרובית, מבושלים עד ריכוך חלקי
2 כוסות קוקוס דק, מבושל ע"פ ההוראות שבגב השקית
6 כפות קמח
1 ביצה
חופן טרגון
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
1/2 בצל, קלוף וקצוץ
3 שיני שום, קלופות
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

לציפוי:
1 כוס קוקוס דק, מבושל לפי הוראות היצרן
שמן לטיגון

אופן הכנה:
•  לאספרגוס – מבשלים את האספרגוס במי מלח רותחים במשך כ-4 דקות. מצננים מיד.
•  לכרובית – מערבבים את כל מרכיבי הכרובית וצולים בתנור בחום בינוני - 180 מעלות, במשך כ-20 דקות.
•  לקציצות – במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקציצות למחית גבשושית אך אחידה, מתבלים.
•  מפזרים קוסקוס מבושל על משטח העבודה, מגלגלים קציצות בידיים נקיות ומשומנות ועוטפים בקוסקוס.
•  מחממים במחבת גדולה שמן בגובה 1 ס"מ ומטגנים את הקציצות משני הצדדים במשך כ-6 דקות.
•  מגישים את הקציצות על מצע של ירקות ומקשטים באספרגוס.

המתכון באדיבות השפית מאיה דרין לחברת "קוסקוס זה משפחה חמה".
צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

מחפשים עוד מתכונים לקציצות דגים? נסו את אלה:
קציצות דגים ברוטב אדום
קציצות דגים לילדים
קציצות דגים ברוטב חריף