פירות יבשים וירקות ממולאים בשר ברוטב רכז רימונים

מאת: tikochel-blogspot-com

מנה מרשימה שתדרוש מכם בעיקר סבלנות - חצילים קטנים, בצלים ופירות יבשים במילוי בשר מתובל ברוטב רימונים ולימון פרסי

לקראת ערב החג, מנה שמסמלת סבלנות. סבלנות שמשתלמת בצורת מנה מתוקה, פירות יבשים, ירקות קטנטנים ממולאים בשר ברוטב של חמוציות ורימונים, כל חלק בתבנית הרכיב ציור שנראה כמו פאזל של צבעים.

הוא עמד מול צלחת גדולה והחל לסדר את הממולאים בסבלנות, לפי סדר, לפי צבעים, צלחת מתוקה שהסתדרה בצורה מושלמת לחג, עם מסר: סבלנות הכל יסתדר.

לממולאים:
4 חצילים קטנטנים מרוקנים מתוכן
2 בצלים קטנים מקולפים לעלים
4 תאנים מיובשות גדולות
4 שזיפים מיובשים מגולענים
4 משמשים מיובשים

למלית:
חצי קילו בשר בקר טחון
כפית בהרט
מלח
פלפל
1 בצל מגורר וסחוט מנוזלים
רבע כפית קינמון
כף שמן זית

לרוטב:
2 בצלים מגוררים
4 כפות שמן זית
קורט ציפורן טחון
כפית בהרט
קורט אגוז מוסקט
3 כפות רכז רימונים
2 כפות סילאן
1 לימון פרסי שחור מיובש ( לשבור קלות)
מלח ופלפל
1.5 כוסות מים
4\1 כפית כורכום
חצי כפית קינמון
* ניתן להוסיף לרוטב 2 ארטישוק ירושלמי פרוסים לפרוסות עבות – לא חובה

אופן הכנה:
1. מערבבים היטב את חומרי המלית, יוצרים בעזרת סכין פתח בפירות המיובשים, מרוקנים מתוכן את החצילים הקטנים.
2. ממלאים את הפירות והחצילים בבשר, אם נשארת מלית ניתן למלא עוד פירות או ליצור קציצות קטנות.
3. מניחים את הממולאים בתבנית חסינת חום עמוקה.
4. מרתיחים יחד את כל מרכיבי הרוטב ושופכים לתוך התבנית. מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
5. לאחר חצי שעה מסירים את הכיסוי, מכסים את הממולאים ברוטב ומכניסים שוב לתנור בחום של 160 מעלות לחצי שעה נוספת.
6. מגישים חם עם הרבה אהבה וסבלנות.

כתיבה ומתכון: אינס שילת
צילום: אפיק גבאי

>> כנסו: עוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל