קציצות דגים עם סלט קישואים ונענע

מאת: foodpage-team

השף איל מרון ממסעדת טשרניחובסקי 6 מלמד אתכם איך להכין קציצות דגים פיקנטיות עם עשבי תיבול שמגישים לצד סלט קישואים ונענע

מצרכים לקציצות:
1 ק"ג פילה דג ים (לוקוס או מוסר), קצוץ דק מאוד
1 תפו"א גדול מבושל, קלוף ומגורד בפומפיה (מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים המיותרים)
4 שיני שום, כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 פלפל חריף ללא גרעינים, קצוץ דק

לסלט קישואים:
6 קישואים מוצקים, חתוכים לאורך
שמן זית
מלח ים אטלנטי
מעט פלפל
חופן עלי נענע
150 גרם קוביות גבינת פטה

אופן הכנה:
1. קציצות: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומגלגלים לכדורים של כ-50 גרם.
2. מניחים במחבת ברזל כבדה או בגריל לכ-2 דקות, והופכים לצד שני.
3. סלט קישואים: מפזרים את הקישואים על נייר אפייה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות ואופים כ-7 דקות.
5. שמים בקערה את הקישואים ומוסיפים עלי נענע קצוצים וקוביות גבינה.
6. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
7. אופן הגשה: שמים בצלחת עמוקה את סלט הקישואים ומעליו את הקציצות.

המתכון באדיבות השף איל מרון, מסעדת 'טשרניחובסקי 6'.

צילום: אנטולי מיכאלו