עוגת שטרויזל תפוחים

מאת: gili642641

עוגת תפוחים ריחנית וטעימה במיוחד עם שכבת שטרויזל שחומה ופריכה. רק להוסיף גלידת וניל או קצפת ולהתענג על כל ביס

חומרים לתבנית 24 או 26

לעוגה:
100 גרם חמאה, בטמפ' החדר
4 גרם (1 כפית) סוכר וניל
100 גרם סוכר
2 ביצים M
50 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
150 גרם קמח לבן רגיל
8 גרם אבקת אפייה
2 כפות חלב
1/2 קילו תפוחים מסוג גרני סמית, מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני (כ-3 תפוחים גדולים)
1/2 או 1 כפית קינמון (על פי הטעם)

לשטרויזל:
100 גרם קמח
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

אופן הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
2. בקערת המיקסר עם וו הבלון, מקציפים את החמאה עם סוכר הוניל לתערובת קרמית, ללא גושים.
3. מוסיפים את הסוכר, הביצים, קמח תפוחי האדמה/ קורנפלור, קמח רגיל, אבקת אפייה וחלב ומערבלים, רק עד איחוד (המנעו מערבול יתר).
4. מעבירים את המלית לתבנית האפייה ומשטחים באופן אחיד.
5. בקערה נפרדת, מערבבים את קוביות התפוחים עם הקינמון.
6. מפזרים את התפוחים על המלית, בשכבה אחידה.

אופן הכנת השטרויזל:
1. מערבבים בקערה בינונית את הקמח והסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בעזרת הידיים, עד שמתקבל בצק פירורי.

מרכיבים ואופים:
1. מפזרים את השטרויזל על שכבת התפוחים ומכניסים לתנור. מומלץ לשים תבנית תנור ריקה מתחת לרשת התנור עליה מונחת תבנית העוגה, למניעת טפטופים על תחתית התנור.
2. אופים 40-45 דק', עד שפירורי השטרויזל משחימים וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
3. מוציאים מהתנור ומצננים.
4. העוגה תשמר יום-יומיים מחוץ למקרר, כאשר היא מכוסה היטב. לאחר מכן, מומלץ להכניס למקרר ולחמם מעט לפני ההגשה.
5. מומלץ להגיש עם גלידת וניל או קצפת.

הערות:
* אפשר להשתמש בכל סוג תפוחים שאוהבים.
* ניתן להמיר את התפוחים בכל פרי אחר: שזיפים, אפרסקים, דובדבנים ועוד.
* אפשר להוסיף תבלינים נוספים, כגון: ציפורן, ג'ינג'ר טחון, אגוז מוסקט וכד' או לוותר בכלל.
* אפשר להוסיף אגוזים קצוצים (פקאנים/ אגוזי מלך) ו/או צימוקים לשכבת התפוחים.

מתכון וצילום – גילי מהבלוג פרעצל עם שומשום


למתכונים נוספים של גילי:
מג'דרה פתיתים עם עדשים שחורות וכרובית
טורט היער השחור עם מוס שוקולד לבן ודובדבנים
מיני מאפינס תירס ונקניקיות