בייגל בציפוי שומשום

מאת: tikochel-blogspot-com

את הבייגל הזה אתם חייבים להכין - התפחה קצרה (של 10 דקות), מעטה שחום משובץ במלח או שומשום וניחוח מענג שיתפשט בבית

יד של אמא היא יד מיוחדת, יד של אמא היא יד מלטפת, אותה יד שידעה להוביל אותך לכל מקום, אותה היד שידעה לחבק היא אותה היד שמכינה את אותו בצק של בייגל ריחני, בייגל קטן שטובלים במים מתקתקים ואז אופים, בייגל שמשאיר טעם של עוד.

הפעם הראשונה שטעמתי אותו הייתה בדירה הקודמת שלו בתל אביב, הוא חימם בייגל קפוא בתנור ואמר לי את זה את חייבת לטעום זה הבייגל של אמא!

מצרכים לבייגל:
קילו קמח
כף מלח
כף סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים ועוד כ-3/4 כוס מים פושרים למקרה הצורך

למים:
3 כוסות מים
3 כפות סילאן
שקית תה בטעם רגיל

להברשה וציפוי:
ביצה טרופה
מלח גס, שומשום או זעתר

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבלים במיקסר, עם וו לישה, את כל חומרי הבייגל או לשים ביד עד שמתקבל בצק אלסטי. הבצק אמור להיות קשה יחסית ולא רך.
- מעבירים לקערה קצת מקומחת ומתפיחים 10 דקות בדיוק ולא יותר.
- בזמן הזה מרתיחים את המים עם התה והסילאן.
- מחלקים את הבצק ל-40 יחידות קטנות ומרדדים כל בצק לרצועה ארוכה, מסובבים אותה משתי הקצוות וסוגרים לבייגל קטן בגודל צמיד.
- לאחר שהמים רתחו מסירים מהאש וטובלים כל בייגל טבילה מהירה במים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם שאר הבייגלה.
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל זעתר, קצח, שומשום או מלח גס ואופים בחום של 200 מעלות עד שהבייגל משחים.
- ניתן להקפיא לאחר האפייה ולחמם בתנור לפי הצורך.

מתכון וכתיבה: אינס שילת
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן