לביבות סלק עם סלסה סלרי וכוסברה

מאת: foodpage-team

פיליס גלזר מלמדת אתכם איך להכין לביבות סלק נפלאות. וגם: מתכון לסלסה מיוחדת עם סלרי, כוסברה ושמן זית

מצרכים לכ-10 לביבות:
1/2 קילו סלק, מקולף ומגורר גס (כ-4 כוסות)
1/2כפית כמון טחון
1/2 כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית אבקת אפייה
2 ביצים טרופות קלות
1/4 כוס קמח רב-שימושי
6-7 כפות שמן קנולה, לטיגון

אופן ההכנה:
- שוטפים, מנקים ומקלפים את הסלק ומגוררים על הצד הגס של הפומפייה. שמים במסננת מעל קערה ומעמידים בצד 10 דקות. לוחצים להוצאת נוזלים.
- בקערה בינונית, בעזרת כף עץ, מערבבים סלק, כמון, כוסברה, מלח, פלפל שחור ואבקת אפייה. בוחשים פנימה ביצים וקמח ומערבבים היטב.
- במחבת גדולה מחממים שמן על גבי אש בינונית. ממלאים כוס מידה של 1/4 כוס עם 1/4 כוס מהתערובת ולוחצים למעלה כדי להדק את התערובת.
- הופכים ומניחים את תוכן הכוס על מחבת ומשטיחים בעזרת מרית. חוזרים על הפעולה כדי ליצור 5-6 לביבות כל פעם. מטגנים 4-5 דקות בכל צד.
- הלביבות צריכות להיות בצבע אדום עז אך שחומות קלות בכל צד.
- מעבירים למגבת נייר לספיגת עודף שומן. מגישים עם סלסה סלרי-כוסברה.

סלסה סלרי וכוסברה


מצרכים:
2 כוסות סלרי קצוץ דק מאד (3-4 גבעולים)
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה דק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3-4 כפיות חומץ יין שרי (או חומץ פטל, או חומץ בן יין אדום)
3 כפות שמן זית כתית מעולה

אופן הכנה:
- מערבבים את כל החומרים ביחד. מעבירים לקופסת אחסון ומקררים.

[divider]

המתכון באדיבות כוהנת המזון הבריא פיליס גלזר (לפייסבוק) מתוך הספר "פשוט בריא".
צילום: דניה ויינר