עוף קריספי במלח

מאת: leharshim

מתכון שהוא כל כך קל שמביך לקרוא לו מתכון. אחת הדרכים המנצחות להכין עוף שחום עם עור קריספי וזהוב

מצרכים:
עוף שלם
חצי קילו מלח גס

אופן הכנה:
- מחממים את התנור על גריל טורבו ל-200 מעלות.
- מניחים בתבנית עוף שלם שטוף ונקי.
- מפזרים בחופשיות מלח בישול גס מסביב לעוף. משתדלים שהעוף לא ייגע במלח.
- צולים בתנור במשך כשעה.
- המלח סופג את הנוזלים הניגרים מהעוף ובאורח פלא מעניק לו מליחות עדינה.
- צופים בעור של העוף משחים בתנור ומעלה שלפוחיות מתפצפצות ומתענגים.

ומה עם תוספת?
- מניחים בטטות שלמות בקליפה שטופה על ערימת מלח וצולים בתנור כשעה. גם כאן המלח מעניק לבטטות טעם מרוכז וחזק.

מתכון ותמונות: אפרת מהבלוג "איך להרשים את חמותך"
לפוסט המלא בבלוג הכנסו לכאן