אורז פראי עם פירות יבשים

מאת: leharshim

האורז הפראי הוא בעצם תערובת של אורז בסמטי, אורז מלא אדום ואורז בר שחור בשקית אחת. הבישול שלהם יחד נותן צבע סגול מרשים ואיכויות תזונתיות של אורז מלא בטעם כפרי עדין.

הפעם פינקתי את האורז בפירות יבשים מטוגנים עם בצל ואגוזי מלך. אם הייתה לי ארוחת צהרים כזו בכל יום מיקי חיימוביץ ואני היינו מכריזות על Meatless Monday כל השבוע.

חומרים:
שתי כוסות מיקס אורז (בסמטי, מלא אדום ובר שחור)
חצי כוס פירות יבשים קצוצים
בצל בינוני
כפית שום כתוש
שלוש כפות שמן
חופן אגוזי מלך שבורים מעט
יוגורט ללא סוכר

אופן הכנה:
- בוררים את האורז.
- מחממים שמן בסיר, מטגנים את האורז במשך שתי דקות ומוסיפים כפית מלח.
- מוסיפים ארבע וחצי כוסות מים (שתיים ורבע כוסות מים על כל כוס אורז) ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר לאש קטנה, מבשלים עם מכסה סגור 45 דקות ומשאירים את הסיר סגור עוד חמש דקות.
- במחבת קטנה מטגנים בצל קצוץ ושום עד הזהבה. מוסיפים לבצל פירות יבשים קצוצים ומטגנים עוד דקה או שתיים.
- מערבבים בעדינות את התערובת עם האורז. מגישים חם כתוספת למנה עיקרית או כמנה בפני עצמה עם יוגורט קר ליד.

מתכון ותמונות: אפרת מהבלוג "איך להרשים את חמותך"
לפוסט המלא בבלוג הכנסו לכאן