פורים מתוק • מתכון לקייק פופס בציפוי שוקולד וסוכריות

מאת: raheli

מצרכים שיש לכל אחד בבית, 5 דקות הכנה (כולל זמן האפייה) ויש לכם משלוח מנות משגע של עוגות על מקל בציפוי שוקולד וסוכריות

395ebbf5-65bf-412f-ad82-6b30f94b11a6אחרי שכבשו את ארה"ב, ובכלל את העולם, הקייק פופס (עוגות על מקל) הגיעו גם לארץ והביאו איתן את המכשיר הגאוני ICAKE ואחיו הגדול המולטיקייק (להשיג ברשת Cook and bake) שתוך 4 דקות בלבד אופים עיגולי עוגת וניל או שוקולד מושלמים במרקם רך ואוורירי. הכי 'איך לא חשבו על זה קודם'.

בעצם, כל מה שצריך כדי להכין את העוגות המשובבות בטן ולב האלה, זה לערבב בתוך קערה כמה מצרכים שיש לכל אחד בבית ולהעביר את הבלילה לתבנית השקעים של המכשיר. 4 דקות אחר כך יתקבלו עוגות קטנות ויפהפיות שניתן לקשט באינספור דרכים. מציפוי שוקולד מריר, חלב או לבן וסוכריות צבעוניות ועד זילופי שוקולד ורודים וקישוטי בצק סוכר.

זאת גם הזדמנות נהדרת לצרף את הילדים ולאפשר להם לקשט את העוגות ביחד איתכם.

600בתוך עיגול השוקולד מתחבאת עוגת וניל רכה ומפתיעה - סוכריות קייק פופס ארוזות בצלופן וסרט. שדרוג יפהפיה למשלוח מנות.


המראה שלהן, כמו גם אופציות האריזה (כזר פרחים מתוק או כסוכריות אישיות – כל ההסברים בסוף המתכון) הופך אותן לרעיון מעולה למשלוח מנות ססגוני, מתוק ומיוחד לפורים שמתקרב בצעדי ענק.

אז אם טרם החלטתם מה יהיה במשלוח מנות שלכם ואיך לארוז אותו, הנה התשובה :)

חג שמח ומתוק!

Untitled-6-600זר מתוק שיקצור אינספור מחמאות בחג. רק לאפות, לטבול בשוקולד ולקשט.


מצרכים (ל-45 קייק פופס):
2 ביצים
כפית תמצית וניל
1/2 כוס חלב (או: חלב קוקוס, חלב סויה)
כוס סוכר
1/2 כוס שמן צמחי
1 ו-1/2 כוסות קמח
כף אבקת אפייה

לציפוי וקישוט:
150 גרם שוקולד לבן, מריר או חלב
סוכריות צבעוניות
מקלות לבנים

וגם:
ספרי שמן או 2 כפות שמן צמחי (לשימון השקעים)

אופן הכנה:
- טורפים בקערה בינונית ביצים, וניל וחלב. מוסיפים סוכר וטורפים עד לתערובת אחידה.
- מוסיפים את השמן וטורפים היטב עד שהשמן נטמע בנוזלים ומתאחד.
- מנפים לתוך הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
- מחברים את מכשיר הקייק פופס לחשמל וממתינים 3-4 דקות עד שהוא יתחמם.
- משמנים עם ספריי שמן או עם מברשת ושמן צמחי את השקעים ומזלפים, באמצעות דיספנסר שמקל מאוד על הזילוף, לכל שקע מהתערובת עד לגובה השקע בדיוק.
- סוגרים את המכשיר וממתינים בין 4 ל-5 דקות. מחלצים את כדורי העוגה ומניחים בצד לקירור.

Untitled-8-600מזלפים, אופים ומחלצים לקערה. 4 דקות וזה מוכן.
את מכשיר ה-ICAKE והדיספנסר תוכלו למצוא בכל סניפי רשת Cook and bake


- בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים בקערה (בפולסים של 30 שניות במיקרו) שוקולד מריר או שוקולד לבן - רצוי פרויבל/לובקה.
- טובלים ס"מ של כל מקל בשוקולד ומכניסים לכדור העוגה, מעבירים לקירור של 10 דקות. הפעולה הזאת נועדה לחבר את העוגות הקטנות למקל כדי שלא יפלו.
- טובלים את כדורי העוגה בשוקולד המומס ומקשטים.
- מניחים לשוקולד להקשות בטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה (בחורף אפשר מחוץ למקרר, בקיץ עדיף בקירור).


שלבים-שוקולדטובלים, מגלגלים בתוך השוקולד וממתינים עד שעודפי השוקולד יטפטפו לצלחת.


אופציות לקישוט:
- מפזרים מעל השוקולד המומס סוכריות צבעוניות, פקאנים קצוצים דק, קוקוס, פולי קקאו, ברס (אגוזי לוז מסוכרים) ושלל תוספות כיד הדמיון.

DSC_1923-600ניתן לצפות את העוגות בשוקולד לבן, חלב או מריר. והכי כיף? לגוון עם הטעמים.



DSC_1824-600מקשטים עם סוכריות צבעוניות, לבבות ורודים או כל קישוט אחר שאתם אוהבים.


- ממיסים 50 גרם שוקולד בצבע מנוגד (למשל שוקולד לבן על קייק פופס שציפיתם בשוקולד מריר) ומעבירים לשקית זילוף קטנה. מזלפים נקודות, פסים או מערבולות.

שוקולד-שלבים2והנה רעיון שיעזור לכם להעמיד את הקייק פופס עד שהשוקולד יתקשה - פשוט תוקעים את המקלות בצנצת מלאה במלח גס. 


- רוצים שוקולד ורוד? ממיסים שוקולד לבן ומוסיפים לו טיפה קטנה של צבע מאכל אדום, מערבבים היטב ומצפים כמה קייק פופס בשוקולד הצבוע. מוסיפים לשוקולד הורוד שבקערה עוד טיפה של צבע מאכל אדום ומערבבים היטב. מצפים עם השוקולד קייק פופס נוספים וכך הלאה. יתקבלו עוגות עגולות עם מעטה ורדרד שנע בין ורוד בהיר לאדום.


6002צובעים את השוקולד הלבן עם מעט צבע מאכל אדום ויש לכם קייק פופס ורודים.


אורזים למשלוח מנות:
- בקופסה שקופה (מרובעת או עגולה) מניחים נשיקות מרנג קטנות או עדשים צבעוניות ומכניסים לתוכן את העוגות על מקל. עוטפים בצלופן שקוף וסרט צבעוני.
- עוטפים כל קייק פופס עם צלופן שקוף (ניתן לקנות שקיות צלופן קטנות בסכום קטן. בערך 5 שקלים לחבילה) וסוגרים את הצלופן עם סרט. כך ניתן להוסיף עוגות על מקל לכל משלוח כתוספת שתשדרג את הסלסלה שלכם.

Untitled-4-600

- במקום לשים את העוגות על מקל, טובלים את כדורי העוגה בשוקולד המומס ומשתדלים להפטר מרוב השוקולד כדי שתיווצר שכבה עדינה ודקה. מניחים את הכדורים על נייר אפייה ומקשטים בסוכריות או זילופי שוקולד. מניחים לעוגות להצטנן היטב. גוזרים מבלני צלופן ומניחים את העוגה באמצע, מגלגלים וסוגרים את שני הצצדים עם סרט כל שתיווצר צורה של סוכריה. מניחים את הסוכריות בקערה או בצנצנת שקופה ולא שוכחים לכתוב גם ברכה מתוקה.

האדר