קניידלך ואטריות לפסח

מאת: leharshim

במקום לבחור מכינים בפסח את שניהם - אטריות מעולות למרק וקניידלך עגולים ורכים שלא תוכלו להפסיק לאכול

כך קרה: הייתי כלה טרייה וירוקה, לא חשוב מאיזה עדה, ועתידה הייתי להסב לשולחן הסדר עם המשפחה של בעלי הרענן, בפעם הראשונה כזוג נשוי. חמותי המודאגת שמעה שבבית של הורי אוכלים קניידעלך עם המרק ומיד חשה להכין לי את הכופתאות העגלגלות כדי שלא אחלה מגעגועים.

המרק הוגש לשולחן וכל סועד קיבל צלחת עמוקה עם מרק צח ועליו צפות טבעות שומן זהובות ובתוך המרק תלולית עצומה של אטריות של פסח, הלו הן חביתיות אווריריות הנחתכות לפסים דקים ביותר סמוך להגשה ובהגיע תורו של כל סועד וסועד לקבל את צלחתו הוא מרמז בעיניו "אפשר עוד", ומכווץ את גבותיו בתחינה: "שימי לי הרבה" והבאים בתור מביטים מודאגים שמה לא יספיקו האיטריות ובהגיע תורם הם ישארו עם כמות קטנה יחסית מהמאכל הנדיר.

אבל אין מה לדאוג, הרי אפי, הלא היא אני, אוהבת קניידעלך, לכן חילקו את האטריות בנדיבות ואני – קיבלתי קניידעלך. "את לא אוכלת את הקניידעלך שחמותך עשתה במיוחד בשבילך?" שאלה בקול רם דודה בעלת כושר אבחנה. "פשוט מלאה מהדג", הפטרתי בקול חלש.

לא התכוונתי לקניידלעך כאלו, התכוונתי לקניידעלך כמו של אמא - רכים, אווריריים, בהירים, שמנמנים, עזי טעם שנחתכים בקלות בכף הכסופה וסופגים את טעם המרק אל מרקמם האוסף והמקבל. מה עושים? הקניידעלך של אמא שלי אדירים והאטריות של חמותי מעולות.

לכן מאז בכל מדינה ומדינה ובכל עיר ועיר עומדים ליד הסירים הרותחים ומכינים גם כמות משולשת של קניידעלך וגם כמות מרובעת של איטריות לפסח ובשנה הבאה - אולי אז נהיה בני חורין.

קניידלך מעולים של אמא שלי


החומרים (לכ-20 כופתאות):
1/2 כוס שמן
4 ביצים
8 כפות קמח מצה
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף

אופן הכנת הקניידלך:
- להרתיח מים עם כף מלח בסיר גדול.
- ליצור כדורים בגודל עגבניית שרי בידיים רטובות ולבשל אותם במים הרותחים כעשר דקות עד שיצופו למעלה ויכפילו את גודלם.
- להוציא לקערה את הכופתאות בעזרת כף מחוררת.

אטריות פסח מדהימות של חמותי


החומרים:
6 ביצים
6 כפות קמח תפוחי אדמה
2 וחצי כוסות מים
מעט שמן

אופן הכנת האטריות:
- לערבב היטב את החומרים בקערה על מנת שלא יהיו גושים, אפשר להעזר במקצף ידני.
- לחמם כפית שמן במחבת עם ציפוי נגד הידבקות.
- לנגב את השמן בעדינות עם נייר מגבת.
- לשפוך את הבלילה בעזרת מצקת אל המחבת, לטגן דקה או שתיים עד שהחביתית מתקשה ושוליה מתרוממים.
- לתפוס בקצות האצבעות את החביתית ולהפוך אותה כמו שמיכה לטיגון נוסף של דקה וחצי.
- לערום את החביתיות בערימה זו על זו. לפני ההגשה לגלגל שתיים שלוש חביתיות לרול ולחתוך אותו לפסים דקים בעזרת סכין חדה.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג "איך להרשים את חמותך"