נתחי פרגיות וירקות צלויים על פוקצ'ה

מאת: yaronzach

ארוחת צהריים נהדרת שמשלבת פוקצ'ה זהובה ומעליה נתחי פרגיות צרובים עם ירקות וזילוף טחינה

מעדן שמשלב נתחי פרגית צלויים עם פרוסות בצל ועגבנייה המונחות על פוקצ'ה ומתובלות בטחינה ועמבה.

מצרכים לבצק:
500 גרם קמח שמרים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
300 מ"ל מים פושרים
שמן זית
10 פרוסות עגבנייה
10 פרוסות בצל
600 גרם סטייק פרגיות, חתוך לרצועות

לתיבול:
1/4 כוס שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
1 כפית סומאק
קורט מלח גס

בנוסף:
טחינה ו/או עמבה
לקישוט: עלי פטרוזיליה קצוצים דק

אופן הכנה:
- מניחים את כל חומרי הבצק היבשים בקערת מיקסר, ומערבבים. יוצקים לקערה את המים, ומעבדים במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך. מכסים את הקערה במגבת, ונותנים לבצק לתפוח במשך כשעה אחת.
- מוציאים את הבצק מהקערה. מניחים על משטח מקומח, ומחלקים את הבצק לשש חלקים. מרדדים כל חלק בצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
- מניחים את עלי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים את התבנית במגבת, ונותנים לבצק לתפוח במשך כחצי שעה.
- יוצרים גומות בעלי הבצק התפוחים עם קצות האצבעות. יוצקים על העלים עם הגומות מעט שמן זית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כעשרים דקות, עד שהבצק מתחיל לקבל גוון זהוב.
מוציאים את התבנית מהתנור.
- צולים את הירקות במחבת עם מעט שמן זית במשך כשתי דקות מכל צד ומוציאים לצלחת.
- מתבלים את הפרגיות בתבלינים ושמן הזית ומעסים היטב. צולים את נתחי הפרגיות על מחבת פסים עם מעט שמן זית, עד להשחמה. מורידים את המחבת מהכיריים.
- מניחים 2 פרוסות עגבניה ורצועות בצל על הפוקצ'ה. מניחים מעל רצועות פרגיות מטוגנות ומכניסים את התבנית והפוקצ'ות ל-5 דקות לתנור האפייה. מוציאים את התבנית מהתנור. מניחים פוקאצ'ה על כל צלחת הגשה אישית. מפזרים מעט עלי פטרוזיליה קצוצים דק. לתיבול, יוצקים מעל מעט טחינה ו/או עמבה, על פי הטעם. ומגישים.

מתכון וצילום: ירון צח