סלט ירוק עם סלק וגבינת עיזים

מאת: gili642641

סלט חגיגי ואביבי שיקשט נפלא את שולחן החג שלכם, אבל יתאים גם לכל ימות השנה. לא תוכלו להפסיק לאכול ממנו, באחריות

חומרים ל-4 מנות:
1 בצל סגול / רגיל גדול, מקולף וחתוך לפרוסות דקות
3/4 כוס סלק אדום מוחמץ קנוי – חתוך לרצועות או חצאי עיגולים
1 תפוח ירוק, לא מקולף, חתוך לקוביות
150 גרם גבינת עיזים רכה (כמו "פרומעז"), חתוכה לפרוסות
100 גרם חסה או עלים ירוקים מכל סוג שאוהבים, או תערובת של שניהם, שטופים, יבשים וקרועים לפיסות בגודל נוח לאכילה
60 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס (אפשר לקלות במחבת יבשה, אך לא חובה)

לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
1. מחממים מעט שמן זית במחבת קטנה. מטגנים את רצועות הבצל, על אש נמוכה, עד שהן מתרככות מאוד ומזהיבות. מניחים בצד להתקרר.
2. מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת קטנה ומשקשקים היטב, עד שנוצר רוטב אחיד.
3. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה, למעט אגוזי המלך והרוטב.
4. לפני ההגשה, שופכים את הרוטב ומערבבים. מפזרים מעל את אגוזי המלך הקלויים.

מתכון וצילום – גילי מהבלוג פרעצל עם שומשום

למתכונים נוספים של גילי:
מק אנד צ'יז גזר
סלט חצילים קלויים פיקנטי

פשטידת קישואים

מג'דרה פתיתים עם עדשים שחורות וכרובית