עוגת גזר ותבלינים של מיקי שמו (כשרה לפסח)

מאת: foodpage-team

הקונדיטור מיקי שמו מלמד אתכם איך להכין עוגת גזר מיוחדת לפסח, רכה ומלאה בניחוחות של קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט (פרווה)

עוגת גזר אופים כל השנה, אבל בזו של פסח, בנוסף לקמח המצה, שילבתי גם קמח טפיוקה, שמעדן את טעמה ומרקמה.

מרכיבים (תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):
3 ביצים גדולות + 2 חלבונים
240 מ"ל (1 כוס) שמן קנולה
375 גרם (1 ו-3/4 כוסות) סוכר
180גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח מצה דק
105 גרם (3/4 כוס) קמח טפיוקה (להשיג בבתי טבע ועל מדפי מזון הבריאות במרכולים הגדולים)
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית קינמון
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
400 גרם (4 כוסות) גזר מגורר גס
1 כוס צימוקים בהירים

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
- מערבלים ביצים, חלבון, שמן קנולה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, ג'ינג'ר, קינמון ואגוז מוסקט לקערה נפרדת.
- מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר במהירות איטית תוך כדי ערבול ולבסוף את הגזר והצימוקים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
- אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
- מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.

גיוונים
- במקום ג'ינג'ר, קינמון ומוסקט משתמשים ב-1/4 כפית הל טחון ו-1/8 כפית ציפורן טחון.
- במקום קמח טפיוקה משתמשים בקמח תפוחי אדמה.

המתכון באדיבות השף-קונדיטור מיקי שמו מרשת 'שמו - הקונדיטוריה'
צילום:
דן לב