מצות רכות - מצותפיתות

מאת: leharshim

תמיד רציתם לדעת איך להכין מצות בבית? אפרת מוסקוביץ עם המתכון המלא למצות תימניות נהדרות

כשאבותינו יצאו ממצרים בחיפזון, הם הכינו פיתות דקות בטאבון, גילגלו את הלאפות הדקות והעמיסו את הצרור על החמור. התיעוש והמיכון גילגלו את המצות העגולות של בני ישראל דרך ארוכה עד שהפכו למצה יבשה, קשה ומרובעת.

השנה קיבלנו הזמנה מאבי צעירי, החבר היקר להצטרף לאירוע אפיית מצות תימניות שהן הדבר הכי קרוב למצות של בני ישראל והרי בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים.

נאמנות למקור היא ערך ראשון במעלה עבורנו, לפחות כמו שחשוב לנו לאכול משהו נורמלי בפסח, אי לכך, הצטרפנו לצוות מובחר של מתפללי בית הכנסת התימני "שבת אחים" בקצרין, בהשגחתו של הרב אבישי בן אהרן ולמדנו את רזי המצות התימניות.

מצרכים:
חצי קילו קמח מלא מיוחד למצות שנשמר משעת הטחינה ללא מגע עם מים ויועד למטרה זו (להשיג דרך המועצות הדתיות)
שתי כוסות חד פעמיות מלאות עד הקו העליון של הכוס במים שלנו (מים שישנו ונימנמו לילה קודם במקום קריר, תחת השגחה שלא יתחממו)
3/4 כפית מלח (לאשכנזים - ללא מלח. כן, כן)

אופן הכנה:
מניחים בקערה את הקמח, מוסיפים את המלח, יוצרים גומה במרכז ושופכים את המים.
לשים ביד ללא הפסקה.
מרגע זה ועד אפיית המצה מקפידים שלא יעברו יותר מ-18 דקות. אחד מהאופים קורץ שישית מהעיסה ומרדד אותה על שולחן נקי לפיתה דקה ביותר ומיד מעביר אותה לאפיה במחבת גריל חשמלית דו צדדית. אחרי אפיה של שתי דקות הופכים את המצה במחבת לעוד דקה או שתיים. בזמן ששאר הבצק מחכה לרידוד לשים אותו ללא הפסקה בידיים והלישה מונעת ממנו לתפוח ולהחמיץ.
אחרי כל קילו בצק מנקים במים וסבון את משטח העבודה, את הקערה ואת המערוכים כדי ששאריות הבצק לא יחמיצו את המצות.
את המצות כדאי לקרר על רשת ואחרי הקירור לארוז בשקית ולשמור במקפיא.
מגישים את המצות-פיתות בליל הסדר לדודה ועושים לה התקפת לב קטנה.
בחול המועד כדאי לחמם מעט את המצות-פיתות במיקרוגל לפני האכילה ולצאת מעבדות לחירות!

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג "איך להרשים את חמותך"