"עוף במבה" - חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים, חלב קוקוס וקארי אדום

מאת: gili642641

גם הגדולים וגם הקטנים יתאהבו - נתחי חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים, קרם קוקוס וקארי אדום. מגישים עם אורז לבן

מנת חזה עוף זריזה וטעימה במיוחד, ברוטב חמאת בוטנים, חלב קוקוס וקארי אדום, שמזכיר קצת טעם של במבה. גם הקטנים וגם הגדולים יתאהבו.

חומרים ל-6 מנות:
4 כפות שמן קנולה
750 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
3 כפות חמאת בוטנים חלקה
1 כף משחת קארי אדומה (אפשר יותר, אם רוצים חריף)
1 פחית חלב קוקוס (אפשר גם חלב קוקוס "לייט")
1 כף סוכר חום
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
1. מומלץ להוציא את העוף מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה. כך הוא מפריש פחות נוזלים במהלך הטיגון (אם אין לכם זמן, זה לא חובה).
2. מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה, ללא שמן. רק כאשר המחבת ממש חמה, מוסיפים 2 כפות מהשמן.
3. מוסיפים למחבת מחצית מכמות רצועות חזה העוף ומפזרים אותן במחבת, באופן אחיד, כך שכולן יקבלו השחמה אחידה. בשלב זה, לא נוגעים בחתיכות העוף, אחרת הן ידבקו למחבת! נותנים להן להטגן כדקה ולקבל צבע ואז הופכים לצד השני ומטגנים עד שכל פיסות העוף משנות את צבען מוורוד ללבן.
4. מוציאים אותן מהמחבת לצלחת, מוסיפים למחבת את 2 כפות השמן הנותרות ומטגנים באותו אופן את המחצית השניה של רצועות העוף. שומרים את רצועות העוף המטוגנות בצד.
5. באותה מחבת בה טוגן העוף, שמים את חמאת הבוטנים ומשחת הקארי האדומה. מטגנים כדקה, תוך ערבוב, עד שחמאת הבוטנים מתרככת ומשחת הקארי מפיצה ריח של תבלינים.
6. מוסיפים רבע מחלב הקוקוס ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את הסוכר החום ואת יתרת חלב הקוקוס.
7. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומצמצמים כ-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהרוטב מסמיך מעט.
8. מוסיפים את רצועות חזה העוף המטוגנות ומערבבים, כך שהרוטב יצפה את כל העוף. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. מגישים על אורז לבן.

מתכון וצילום – גילי מהבלוג פרעצל עם שומשום

למתכונים נוספים של גילי:
מק אנד צ'יז גזר
סלט חצילים קלויים פיקנטי

פשטידת קישואים

מג'דרה פתיתים עם עדשים שחורות וכרובית