טארט גבינה לימוני עם שושני קצפת

מאת: raheli

מלית גבינה וקרם וניל בניחוח עדין של לימון, שושני קצפת ועלי נענע קטנטנים שמוסיפים רעננות. הטארט שיככב בארוחת החג שלכם

אם יש משהו טעים יותר מקצפת, זה שילוב שלה עם מוס גבינה אפוי בניחוח לימון. צמד הטעמים האלה יוצרים קינוח מרענן ועדין שאפשר לאכול ממנו עוד ועוד. מסוג המתוקים שאפשר לישר בלי הפסקה.

במקור, מכינים טארט לימון עם מרנג למעלה, הפעם, לכבוד שבועות, המרנג הוחלף בקצפת לבנה וגם המילוי קיבל לתוכו גבינת ריקוטה שמורידה את החמצמצות של הלימון והופכת את המילוי ליציב ועוגתי יותר.

שימו לב – למי שמעדיף קינוחי לימון חמצמצים יותר, הוספתי אופציה לציפוי לימוני בין הטארט לקצפת, אתם ממש לא חייבים להוסיף את זה אם אתם מעדיפים טעמי לימון עדינים יותר. מצד שני, אפשר להניח על הטארט (מתחת לקצפת) פרוסות של תותים, אוכמניות, שכבה דקה של ריבת תפוזים ואפילו מעט קוקוס קלוי.

ולגבי הבצק, אני שייכת לזן העצלן שמעדיף בצק פריך קנוי (אלה שבאים קפואים), אם אתם שייכים לזן המשקיע, תוכלו למצוא מתכונים מעולים לבצק פריך כאן.

חג שבועות שמח!

שלבים

טארט גבינה לימוני עם שושני קצפת ונענע


מצרכים (גודל 24 או 20 + 3 טארטים קטנים):
גליל בצק פריך (קנוי), מופשר לפי הוראות היצרן
מיץ וקליפה מגורדת מ-2 ו-1/2 לימונים (100 מ"ל)
4 ביצים
120 גרם אבקת סוכר
30 גרם (3 כפות) פודינג בטעם וניל עלית
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
50 גרם גבינת ריקוטה בטמפרטורת החדר

לציפוי (לא חובה):
כוס אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון

לקצפת:
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32 או 38 אחוז
20 גרם (2 כפות) פודינג בטעם וניל עלית
2 כפות סוכר

אופן הכנה:
- מניחים את הבצק על תבנית טארט בגודל 24 ומהדקים לתחתית ולדפנות התבנית, נפטרים בעודפי בצק. מחוררים את הבצק בתחתית ומעבירים למקפיא ל-10 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים נייר אפייה, או ניילון נצמד שמתאים לתנור, בתוך תבנית הטארט עם הבצק וממלאים את בקטניות יבשות (חומוס, אורז, עדשים, תירס. מה שיש בבית) עד לחלק העליון של התבנית ואופים במשך 15 דקות. בינתיים מכינים את המילוי.
- בקערה גדולה טורפים את כל המצרכים עד שהתערובת אחידה.
- מוציאים את הקטניות מהטארט ממלאים את הטארט בתערובת המילוי (הוא לא תופח הרבה אז אפשר כמעט עד הסוף) ואופים במשך 30-40 דקות או עד שמרכז הטארט יציב.
- מקררים את הטארט היטב לפני שממשיכים לשלב הבא.
- אם רוצים להוסיף שכבת ציפוי לימונית (לא חובה), מערבבים כוס אבקת סוכר עם 2 כפות מיץ לימון עד שנוצר גלייז מבריק. מצפים את הטארט ומניחים לציפוי להתייצב מעט.
- מקציפים שמנת עם פודינג ואבקת סוכר ומזלפים מעל, עם צנתר פרח, עיגולי קצפת בצורת שושנים.
- מקשטים בגרידת לימון ועלי נענע קטנים ושומרים במקרר עד להגשה.

DSC_0931-600המתנה המושלמת למארחים - טארט עם שושני צחורות. צילום: רחלי קרוט


הערות חשובות
- שימו לב: כמות הנוזלים כאן יחסית גבוהה כך שהפודינג עלית כאן חשוב במיוחד לספיגה וייצוב של המילוי.
- למרות הכמות הדי גדולה של הלימון, הטעם שלו לא מאוד דומיננטי ובעיקר מדובר בטארט גבינה עם ניחוחות לימוניים.
- אל תוותרו על הנענע, היא לא כאן רק לקישוט.
- אופציה נוספת היא למרוח על הטארט, אחרי שהתקרר, קארד לימון חמצמץ. מתכון של הקארד תוכלו למצוא כאן

DSC_0961-600הנענע מוסיפה נגיעה של צבע וטעם מרענן שמשתדך מעולה עם הלימון. צילום: רחלי קרוט


אל תפספסו
מתכון לכוסות עשויות משוקולד במילוי קרם גבינה ושוקולד, קצפת וניל ופולי קקאו
מתכון לביצת הפתעה שקופה במילוי קרם גבינה, קארד לימון וקיווי
מתכון לעוגת ריקוטה בחושה עם בננות מקורמלות