בראוניז עם קרם מסקרפונה ותותים

מאת: noaeinat1

אצבעות בראוניז שוקולד עם תלוליות קרם מסקרפונה ושמנת וקישוטים מתוקים שאוהבים (נשיקות, שוקולד מגורד, פניני קראנץ' ועוד)

אני רוצה לפנק אתכם במתכון מיוחד וטעים. מתכון שמורכב מבראוניז שוקולד עשיר, קרם מסקרפונה, תותים (או כל פרי אחר שאוהבים) ועוד מתוקים קטנים שמתחשק לכם להוסיף.

חומרים לבראוניז (תבנית 30*30 מרובעת או עגולה בקוטר 26):
225 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר
5 ביצים
כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר לבן
3 כפות קמח רגיל
קורט מלח

חומרים לקרם מסקרפונה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
125 גרם מסקרפונה
50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
חצי מקל וניל

לקישוט:
תותים
נשיקות
שוקולד מגורד
פניני קראנץ'

אופן הכנת הבראוניז:
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• ממיסים בבן מארי או במיקרו את החמאה והשוקולד עד לתערובת חלקה ומבריקה.
• עם וו הבלון/מקציף, מקציפים את הביצים והסוכר וניל. כשמתקבל קצף אורירי מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
• עם קבלת קצף חזק ומבריק, שופכים בעדינות את תערובת השוקולד לתערובת הקצף.
• מנפים לתערובת השוקולד את הקמח והמלח ומערבבים בתנועות קיפול עדינות מאוד.
• שופכים הכול לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
• מכניסים לתנור ואופים 30-35 דקות.
• בודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה - אם הוא יוצא רטוב, השאירו בתנור. אם יבש - הוציאו את הבראוניז.
• מצננים לחלוטין, ואפילו ללילה שלם בטמפרטורת החדר.

הכנת הקרם:
• במיקסר עם וו בלון מקציפים את המסקרפונה, תכולת מקל הוניל ואבקת הסוכר במהירות בינונית.
• לאחר 2 דקות של הקצפה, ופתיחת המסקרפונה מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עוד מספר דקות במהירות נמוכה עד קרם יציב.
• מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר 10 חלק.

הרכבה:
• חותכים את הבראוניז לגודל שאתם רוצים, אני ממליצה על מלבנים באורך 5 ס"מ.
• מזלפים את הקרם בצורת נחש על הבראוניז.
• מסדרים כמה חתיכות של תותים מעל הקרם ומפזרים עוד דברים מתוקים שמתחשק לכם.

מתכון וצילום: נעה עינת
>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג העוגות של נעה