אני רוצה לפנק אתכם במתכון מיוחד וטעים. מתכון שמורכב מבראוניז שוקולד עשיר, קרם מסקרפונה, תותים (או כל פרי אחר שאוהבים) ועוד מתוקים קטנים שמתחשק לכם להוסיף.
חומרים לבראוניז (תבנית 30*30 מרובעת או עגולה בקוטר 26):
225 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר
5 ביצים
כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר לבן
3 כפות קמח רגיל
קורט מלח
חומרים לקרם מסקרפונה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
125 גרם מסקרפונה
50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
חצי מקל וניל
לקישוט:
תותים
נשיקות
שוקולד מגורד
פניני קראנץ'
אופן הכנת הבראוניז:
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• ממיסים בבן מארי או במיקרו את החמאה והשוקולד עד לתערובת חלקה ומבריקה.
• עם וו הבלון/מקציף, מקציפים את הביצים והסוכר וניל. כשמתקבל קצף אורירי מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
• עם קבלת קצף חזק ומבריק, שופכים בעדינות את תערובת השוקולד לתערובת הקצף.
• מנפים לתערובת השוקולד את הקמח והמלח ומערבבים בתנועות קיפול עדינות מאוד.
• שופכים הכול לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
• מכניסים לתנור ואופים 30-35 דקות.
• בודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה - אם הוא יוצא רטוב, השאירו בתנור. אם יבש - הוציאו את הבראוניז.
• מצננים לחלוטין, ואפילו ללילה שלם בטמפרטורת החדר.
הכנת הקרם:
• במיקסר עם וו בלון מקציפים את המסקרפונה, תכולת מקל הוניל ואבקת הסוכר במהירות בינונית.
• לאחר 2 דקות של הקצפה, ופתיחת המסקרפונה מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עוד מספר דקות במהירות נמוכה עד קרם יציב.
• מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר 10 חלק.
הרכבה:
• חותכים את הבראוניז לגודל שאתם רוצים, אני ממליצה על מלבנים באורך 5 ס"מ.
• מזלפים את הקרם בצורת נחש על הבראוניז.
• מסדרים כמה חתיכות של תותים מעל הקרם ומפזרים עוד דברים מתוקים שמתחשק לכם.
מתכון וצילום: נעה עינת
>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג
העוגות של נעה