עוגת תותים וקינמון

מאת: noaeinat1

עוגת תותים בחושה עם מעט קינמון. עוגה עם ריח מטורף של ריבה מתוקה מתוקה

חומרים לתבנית בקוטר 26 או תבנית קוגלהוף:

5 ביצים
1.5 כוסות סוכר
קורט קינמון
1 מיכל שמנת מתוקה
350 גרם קמח תופח
10 תותים גדולים חתוכים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר.

כשיש קצף תפוח וצהבהב, מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עד מרקם כמו של קצף - רך אבל יציב.

מעבירים את תערובת החלמונים המוקצפת לקערה גדולה.

בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עם וו בלון. מוסיפים את שארית הסוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף יציב וחזק אך לא יותר מדי.

מקפלים בעדינות את החלבונים לתערובת החלמונים והשמנת.

מוסיפים את הקמח והקינמון, וממשיכים לקפל בעדינות.

מוסיפים את התותים החתוכים, מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת היטב.

מכניסים לתנור שחומם מראש, אופים במשך כ-45 דקות, עד שהקיסם יוצא נקי.

מצננים את העוגה היטב לפני הוצאתה מהתבנית.