מיני בומב מוס גבינה ושוקולד לבן עם מילוי מפתיע

מאת: raheli

שבועות מעולם לא היה מתוק יותר. מתכון למיני בומב עם מוס גבינה בחוץ והפתעה בפנים - מוס שוקולד מריר ודובדבן

395ebbf5-65bf-412f-ad82-6b30f94b11a6חג שבועות ממש מעבר לפינה וכולם מחפשים את המתכון המנצח שלהם לארוחה החגיגית. הפעם בחרנו להביא לכם מתכון שהוא לא רק טעים במיוחד, אלא בעיקר מרשים ומפתיע, גם בנראות שלו וגם בפשטות ההכנה.

מדובר על מיני בומב שמשלב מוס גבינה קטיפתי וצחור עם הפתעה מתוקה ויפהפיה בפנים - מוס שוקולד מריר עם דובדבן עסיסי.

את מראה השכבות קל מאוד להשיג באמצעות 2 תבניות שקעים מסיליקון (אנחנו השתמשנו בתבניות של Silikomart שעולות 69 ש"ח. להשיג ברשת Cook and bake). הסיליקון גם עוזר לחלץ את המוסים בקלות מהתבנית וגם מאפשר לכם לגלגל את התבניות אחרי השימוש ולשמור אותן מקופלות בארון.

אם אתם לא אוהבים דובדבנים, אפשר להמיר אותם באגוזי לוז, בפטל טרי ואפילו בקוביות של בננה. כל עוד תאפשרו לבומב להתייצב כמו שצריך במקפיא, לא תהיה לכם בעיה לשחק עם התוספות.

חג שבועות שמח!

DSC_5539-קצפתמקציפים את גנאש השוקולד הלבן ביחד עם שמנת מתוקה עד שנוצר מוס



בומב מוס גבינה ושוקולד


15-17 בומבים אישיים


מצרכים למוס שוקולד:
130 גרם שוקולד מריר
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה


מצרכים למוס גבינה ושוקולד לבן:
130 גרם שוקולד לבן
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
75 גרם (1/3 גביע) גבינת שמנת 30%


וגם:
15 דובדבני אמרנה או אגוזי לוז


אופן הכנה:
- מניחים בקערה שוקולד מריר וחצי מיכל שמנת מתוקה וממיסים בפולסים במיקרו. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי ומבריק. מעבירים למקרר לשעתיים. באותה הדרך ממיסים בקערה נוספת גם השוקולד הלבן (עם 1/2 מיכל שמנת מתוקה).
- מוציאים את גנאש השוקולד המריר שהתקרר ומעבירים לקערת מיקסר עם וו הקצפה. מוסיפים 1/2 מיכל שמנת מתוקה ומקציפים עד שנוצר מוס יציב ודי חזק.
- מזלפים את המוס לתבנית שקעים קטנים (בקוטר 3 ס"מ) ומניחים באמצע כל מוס דובדבן או אגוז לוז. ואפשר גם לוותר על שניהם אם לא אוהבים. מעבירים למקפיא עד שהמוס מתייצב לגמרי. בסביבות שעתיים.


שלבים1מזלפים את המוס לתבנית עם שקעים קטנים, מוסיפים דובדבן או אגוז לוז ומעבירים למקפיא

- מקציפים את גנאש השוקולד הלבן עם 1/2 מיכל שמנת מתוקה וגבינת שמנת עד שמתקבל מוס יציב וחזק.
- מזלפים לתבנית שקעים, גדולה פי 2 מתבנית השקעים הקטנה, עד לחצי מגובה ההתבנית.


שלבים2מניחים את המוסים הקטנים על גבי מוס הגבינה ומכסים במוס גבינה נוסף שיחביא את ההפתעה.


מחלצים את מוס השוקולד המריר ומניחים באמצע כל מוס לבן. מכסים בכפית מוס גבינה ומיישרים את החלק העליון כך שהפתעת השוקולד המריר תכוסה היטב. מעבירים למקפיא עד להגשה.
- חשוב להגיש את הבומב כשהוא קפוא, בגלל גודלו הקטן והעובדה שאין במתכון ג'לטין, המוסים מתרככים די מהר ואחרי הביס הראשון הם כבר יהיו בדיוק במרקם המושלם.


_MG_0455-600חכו למבטים המופתעים אחרי שתחתכו את הבומב. צילום: רחלי קרוט


הערות חשובות:
- את המוס בשקעים הקטנים (מוס שוקולד מריר) ניתן להכין כמה ימים ואפילו שבועות קודם לכן. ברגע שרוצים להרכיב את הקינוח ממלאים את השקעים במוס גבינה, מחביאים בפנים את המוסים הקטנים שחיכו במקפיא ומכניסים שוב להקפאה.
- קינוחי הבומב נשמרים במקפיא גם מעל חודש, רק חשוב להשאיר אותם בתוך התבנית ולעטוף אותם בניילון נצמד.
- ניתן לקשט את הבומב בפולי קקאו, שוקולד מומס, פירות טריים ואגוזים קצוצים.


unnamed-19