עוגת דובדבנים כפרית רומנית

מאת: leharshim

מצד אחד, הדובדבנים מושלמים שצריך לאכול אותם כמו שהם. מצד שני, עוגה טעימה צריך, לא?

המרכיבים:
200 גרם חמאה
2 שמנת חמוצה
3 ביצים
כף וחצי שמן
2 סוכר וניל
קליפת לימון
2 כוסות (של השמנת) סוכר
2 כוסות (של השמנת) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 קג' דובדבנים מגולענים

אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים ללא הדובדבנים, משטחים בתבנית מלבנית משומנת או בתבניות אישיות קטנות, מפזרים מעל את הדובדבנים.
-אופים עשר דקות בחום של 200 מעלות, מנמיכים לחום של 180 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
- בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה.
- מפזרים אבקת סוכר וזוללים חם או קר.

הערת שוליים:
- כשהתבנית יצאה מהתנור, היתה לי תחושה חדה וברורה שאם אני אזלול אותה ביחד עם כמה כפות שמנת חמוצה לא אתחרט.
- אמא של חמי, סבתא יטי עליה השלום, היתה מגלענת את הדובדבנים בעזרת מחט. ניסיתי את זה ואני בטוחה שאחרי תירגול של כמה מאות דובדבנים אפשר ממש להצליח!