עגבניות ממולאות בעוף וכרובית על קרם חצילים שרופים

מאת: dalalidan

מנה טעימה, קלילה וחסכונית בקלוריות - עגבניות במילוי פרחי כרובית, חזה עוף ותרד שמגישים לצד קרם חצילים משגע

כשהשמש מחממת את האוויר ואפילו שרשמית עוד לא התחיל הקיץ אני נזכר במנה הזו. מנה קלילה ונעימה שתמיד כיף לאכול. ובעיקר עכשיו כשחם בחוץ ומחפשים משהו שלא יכביד אתם חייבים להכין את המתכון הזה. 45 דקות ויש לכם אחלה ארוחה.

מצרכים (ל-6 מנות):
6 עגבניות גדולות

למלית:
2 כוסות כרובית (פרחים בלבד חתוכים לחתיכות קטנות)
150 גרם חזה עוף טחון (למנה צמחונית אפשר לוותר על העוף ולהוסיף במקום עוד כוס כרובית)
2 כוסות תרד (עלים בלבד)
1 כרישה חתוכה לטבעות דקות
2 שיני שום קצוצות דק
גרידה ומיץ מלימון
6 עלי מרווה חתוכים גס
תבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפ, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית אגוז מוסקט

לקרם חצילים:
1 חציל גדול
1 שן שום
1/2 פלפל צ'ילי (המנה לא תצא חריפה - אבל כמובן שאפשר לוותר אם ממש לא אוהבים)
2 כפות גבינת עזים
מיץ מלימון 1
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1 כפית כמון טחון

אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה 220-250 מעלות.
2. חותכים את החלק העליון של העגבניות ומרוקנים אותן מתוכנן. מסדרים אותן בתבנית, מזלפים עליהן מעט שמן ומכניסים לתנור לכ-25 דקות.
3. שמים את החציל על תבנית מרופדת בנייר אפיה או נייר כסף ומכניסים לתנור ביחד עם העגבניות לכ-30 דקות.
4. מכינים את קרם החציל - כשהחציל חם מוציאים את פנים החציל ומכניסים אותו לבלנדר ביחד עם שאר מרכיבי הקרם וטוחנים לתערובת אחידה וחלקה. זה ייקח בערך 20 שניות. טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.
5. מכינים את המלית - מחממים היטב מחבת רחבה עם שמן ומטגנים מעט את עלי המרווה והכרשה.
6. מוסיפים את העוף הטחון והכרובית ומטגנים תוך כדי פירור העוף. כשהעוף משחים מעט מוסיפים את השום והתרד וצורבים עד שהתרד מצטמק מעט.
7. מוסיפים את התבלינים והלימון, מערבבים ומסירים מהאש.
8. מערבבים עם התערובת החמה, 3 כפות מקרם החציל.
9. הרכבת המנה - ממלאים את העגבניות במילוי ומכניסים ל-5 דקות מתחת לגריל התנור.
10. על צלחת משטחים כף מקרם החצילים ומניחים עליו את העגבנייה הממולאת. מזלפים מעט שמן זית.
11. מניחים כפית של יוגורט או גבינת עזים מעל העגבנייה הממולאת ומגישים.

מתכון וצילום: עידן דלאל
לעוד מתכונים מעולים של עידן הכנסו לפייסבוק של Foodis