3 רטבים מתוקים לקינוחים

מאת: foodpage-team

3 מתכונים מעולים לרטבים מתוקים שישדרגו לכם כל קינוח - מרוטב פררו רושה וקרמל טופי ועד רוטב פירות יער משגע

unnamed (27)הכנתם וופל בלגי, פנקייק או גלידה ביתית ואתם רוצים לשדרג אותם עם רוטב מתוק ומושחת? כזה שיגרום לקינוח לככב ולהפוך מעוד מנה לקינוח שקוצר מחמאות? נסו את אחד מ-3 הרטבים שלפניכם.

הם קלים להכנה, נשמרים היטב במקרר בצנצנת סגורה וניתן לשדך אותם כמעט לכל קינוח. מעוגות בחושות ופחזניות ועד גלידות וקינוחי כוסות.

רוטב פררו רושה


מצרכים:
4 כפות ממרח נוטלה
10 כפות שמנת מתוקה
2 כפות ברס (אגוזי לוז מקורמלים וקצוצים גס – קונים מוכן)

אופן הכנה:
- מערבבים את הנוטלה עם השמנת עד שנוצר רוטב חלק.
- מוסיפים את הברס ומערבבים.

רוטב קרמל-טופי מלוח


מצרכים:
3/4 כוס סוכר
150 מ"ל קרם קוקוס או שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כפית מלח גס

אופן הכנה:
-  מניחים בסיר על אש נמוכה את הסוכר ומניחים לו לכמה דקות עד שהוא מתחיל להפוך לקרמל בצדדים. מסובבים מעט את הסיר בתנועות סיבוביות כדי לאפשר לסוכר להגיע לכל מקום ולהתמוסס בצורה אחידה.
- בינתיים מחממים את השמנת או הקוקוס במיקרו למשך 40-50 שניות.
- ברגע שכל הסוכר נמס והוא מקבל צבע ענברי מוסיפים את השמנת או קרם הקוקוס. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב מבריק וחלק. מקררים מעט בטמפרטורת החדר.
- מפזרים מלח גס ומערבבים בעדינות.
- חשוב: אם נוצרת לכם סוכריה גדולה ברגע שהוספתם את הנוזל, פשוט תמשיכו לערבב מעל אש נמוכה עד שהסוכר ימס.
- מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר. לפני השימוש חשוב לחמם מעט את הרוטב כדי שיחזור למצב נוזלי.

רוטב פירות יער


מצרכים:
חבילת מיקס פירות יער קפואים (אפשר להחליף בדובדבנים או פטל)
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
כף ליקר שרי

אופן הכנה:
- בסיר קטן מחממים את הפירות עם הסוכר עד שהם מתרככים לגמרי ונוצר נוזל בצבע אדום עשיר. בסביבות 15-10 דקות.
- מסננים את הרוטב ומחזירים לסיר על אש נמוכה.
- מוסיפים מיץ לימון וליקר ומבשלים עוד 5 דקות.
- מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר.

unnamed-19-1 (1)