
כבר שנים שהמלבי מככב כאן במסעדות. הוא מרענן וקליל, מדיף ניחוחות של מי ורדים ומשאיר טעם מתוק ומיוחד אחרי הארוחה. הפעם, במיוחד לראש השנה, בחרנו להביא לכם גרסה משודרגת לקינוח הפופולרי.
את מי הורדים המרנו במיץ רימונים שמתאים מאוד לחג ומחמיא מאוד למלבי, מחית פטל התווספה כדי להוסיף צבע ורוד משגע וטעם מרענן ואפילו צורת ההגשה השתנתה - במקום קינוח לבן בכוסות או קופסאות פלסטיק, הפעם המלבי מגיע בצורת אלכסונים בכוסות עם זכוכית כפולה שהופכות את הקינוח ליצירה של ממש (כוסות
bodum להשיג ב-
Cook and bake).
בסוף המתכון תוכלו גם למצוא אופציות להמרת המלבי לפרווה ורעיונות לגיוון הקישוט.
חג שמח ומתוק!
מלבי רימונים לראש השנה
מצרכים למלבי וניל:
2 כוסות (500 מ"ל) חלב
4 כפיות (40 גרם) קורנפלור
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
5 כפות (50 גרם) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
מצרכים למלבי פטל-רימונים:
1 ו-3/4 כוסות (440 מ"ל) חלב
3 כפות מיץ רימונים (עדיף טבעי)
3-4 כפות מחית פטל - ניתן לרכוש בחנויות אפייה או לטחון פטל בבית ולסנן מהגרעינים
4 כפיות (40 גרם) קורנפלור
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
5 כפות (50 גרם) סוכר
לעיטור:
מיץ רימונים טבעי או רכז רימונים
פיסטוקים קלויים (לא מומלחים) או קוקוס
אופן הכנת מלבי וניל:
- בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור והשמנת ומערבבים היטב עד שאין גושים והנוזל חלק.
- בסיר על אש בינונית מרתיחים את החלב עם הסוכר והוניל.
- כשהחלב רותח מוסיפים את הקורנפלור עם השמנת וטורפים במשך כמה דקות עד שהתערובת מתמצקת והופכת למרקם של מעדן דני.
- מניחים כוסות שקופות באלכסון על כוס קטנה יותר (ראו תמונה) ומזלפים לכל כוס מהמלבי עד לחצי גובה. מעבירים לקירור של שעה לפחות.
אופן הכנת מלבי פטל-רימונים:
- בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור, השמנת והרימונים ומערבבים היטב עד שאין גושים והנוזל חלק.
- בסיר על אש בינונית מרתיחים את החלב עם הסוכר והפטל.
- כשהחלב רותח מוסיפים את הקורנפלור עם השמנת והרימונים וטורפים במשך כמה דקות עד שהתערובת מתמצקת והופכת למרקם של מעדן דני.
- מזלפים מעל המלבי הלבן, בשלב הזה אפשר להניח את הכוסות על השולחן בצורה ישרה, עד לגובה של האלכסון שיצרתם. מעבירים למקרר לקירור של שעתיים לפחות.
- הגשה: לפני ההגשה מזלפים מיץ רימונים (אפשר להוסיף לו מעט מחית פטל למי שאוהב) ומקשטים בפיסטוקים קצוצים או קוקוס.
הערות חשובות:
- אם אין לכם פטל אפשר להמיר אותו במחית דובדבנים, אוכמניות, מיץ פסיפלורה או כל פרי אחר שאוהבים. רק חשוב שהנוזל יהיה חלק ללא גרעינים או סיבים.
- לגרסת פרווה ממירים את החלב במים או חלב קוקוס ואת השמנת בקרם קוקוס.
- כדי לגוון את הקישוט ניתן לפזר מעל שבבי קוקוס, ברס (אגוזי לוז מקורמלים וקצוצים - נמכרים בחנויות אפייה) או להמיר את מיץ הרימונים במיץ פסיפלורה וגרידת לימון.