קרפצ'יו סלק עם תפוחים בדבש וחזה אווז פריך

מאת: dalalidan

מעט עבודה הרבה מחמאות - קרפצ'ו סלק עם קוביות חזה אווז, פלחי תפוחים מקורמלים וסלט עלי ריג'לה מרענן

כל פעם אותו סיפור, מה מגישים למנה ראשונה בערב החג. תפוח ודבש חייבים להיות משולבים בזה איכשהו אבל ניסינו כבר הכל, את כל המתכונים כבר האורחים מכירים, אז זהו שלא!

קבלו מתכון מרענן למנה ראשונה, פשוטה להכנה שהאורחים שלכם ילקקו את האצבעות. אפשר להכין את הרוב מראש ופשוט בערב החג להגיש.

מעט עבודה הרבה מחמאות. הרי זה לא מה שכולנו רוצים?

מצרכים:
2 תפוחי פינק ליידי, חתוכים ל-8 פלחים ומנוקים מגרעינים
2 סלקים גדולים, מקולפים ומבושלים במים רותחים עד לריכוך קל
100 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות של 1 ס”מ
2 כוסות עלי ריג’לה (קצוות התפרחת ללא גבעולים עבים)
2 כפות דבש
6 כפות חומץ בלסמי
6 כפות מים
3 גבעולי תימין
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית

אופן הכנה:
- בעזרת מנדולינה או סכין חדה יוצרים מהסלקים קרפצ’יו. פורסים את הסלקים לעיגולים דקים דקים ואז בעזרת קורצן בינוני יוצרים צורת עיגול. אל תבשלו את הסלקים יותר מדי הם צריכים להשאר מעט קשים אחרת תתקשו לחתוך אותם.
- מחממים מחבת על אש גבוהה ומטגנים את קוביות חזה האווז כ-10 דקות עד להשחמה – אין צורך להוסיף שמן למחבת, חזה האווז שמן מספיק ויפריש שומן. מעבירים את הקוביות לצלחת נפרדת.
- לאותה מחבת מוסיפים 3 כפות שמן זית, דבש, תימין, חומץ בלסמי, מים ומלח ופלפל. אליהם מוסיפים את התפוחים ומבשלים אותם כ-3 דקות. התפוחים צריכים להשאר קשים אך מעט מבושלים. אל תגיעו למצב של סמרטוטיות. מכבים את האש.
- מסדרים את קרפציו הסלק במעגל על הצלחת. מניחים 4 פלחי תפוח על הסלקים. מסדרים מסביב קוביות של חזה אווז ובמרכז הצלחת ערימה יפה של ריג’לה.
- מזלפים על הכל מהרוטב של התפוחים שנותר במחבת ומעל מזלפים עוד מעט שמן זית.
- אם בחרתם להכין את הכל מראש, לפני ההגשה חממו מעט את התפוחים על אש קטנה עם 3 כפות מים.
- בתאבון.

מתכון וצילום: עידן דלל מהבלוג Foodis