לפעמים אנחנו צריכים פחמימה. פשוט פחמימה. כזו שתתפצפץ בפה ואז יגיע המילוי - עסיסי וטעים. אוכל מנחם.
מתכון פשוט בטירוף שכל מה שצריך לידו זה רסק עגבניות וכמה זיתים.
מצרכים:
1 חבילת בצק עלים
500 גרם בולגרית 5%
500 גרם ריקוטה 5%
2 ביצים
1 כף אורגנו יבש
1 כף פלפל גרוס
מעט שמן זית
להברשה:
1 ביצה טרופה עם מעט מים
שומשום
אופן הכנה:
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן (לילה במקרר הכי טוב).
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים את כל מצרכי המילוי (גבינות, ביצים ותבלינים).
- פותחים את הבצק העלים ומניחים על משטח מקומח. מפזרים מעט קמח גם על החלק שאינו על המשטח ובעזרת מערוך מרדדים אותו קצת לאורך ולרוחב.
- בחלק הרחוק מכם יוצרים פס של גבינה. כמות המילוי אמורה כולה להכנס לבצק.
- אוחזים בחלק הרחוק של הבצק ומקפלים אותו על מילוי הגבינה. מגלגלים לצורת גליל.
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
- מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מרוחה במעט שמן זית, ויוצרים שבלול. את הקצה של השבלול מכניסים בעדינות מתחת לבצק כדי שלא יפתח בזמן האפייה.
- אופים במשך שעה ומגישים לצד רסק עגבניות (מגרדים על פומפיה 4 עגבניות ומוסיפים 2 שיני שום כתושות דק, מלח ופלפל).
מתכון וצילום: עידן דלל מהבלוג
Foodis
[divider]