קישוטים מבצק סוכר לחג חנוכה

מאת: foodpage-team

הפעלה נהדרת עם הילדים בחנוכה - אנושקה מלמדת אתכם איך להכין חנוכייה, סביבון, סופגנייה וכד מבצק סוכר

מה תצטרכו:
בצק סוכר צבעוני
קערית עם מעט מים
משטח עבודה
סכין קטנה
מכחול
קורנפלור (לפזר במקרה בצק דביק)
חותכנים (פרח קטן, חנוכייה בגדלים שונים, סביבון)

20141102_134726

שלב 1
- מכינים מבצק סוכר לבן פיתה בעובי 4-5 מ"מ.
- בעזרת חותכני חנוכייה קורצים את הצורה.
- מורחים עליה מעט מים כדי שניתן יהיה להדביק עליה את הנרות.
- מבצק כתום מכינים את הלהבות: מרדדים את הבצק הכתום לפס שטוח ודק. עם חותכן חנוכייה קורצים את החלק העליון של החנוכייה ומשאירים ממנו רק את החלק של הלהבות. מדביקים עם מעט מים.

שלב 2
- מגלגלים נחשים צבעוניים (הנחש הכי גדול זה הנר הראשון) ומדביקים אותם מהגדול ולקטן.
- ממלאים את החנוכייה עם שאר הנרות הצבעוניים.
- את החלק התחתון של החנוכייה ניתן לקשט עם פרחים, כוכבים, לבבות מבצק סוכר או סוכריות צבעוניות שיש בבית.
- מכינים סוכריית סביבון ומקשטים עם בצק סוכר צבעוני וסוכריות.

חנוכיה-מוכנה

שלב 3
- מכינים בצק סוכר לסופגנייה: מערבבים בצק צהוב עם מעט חום ויוצרים עיגולים.
- בתוך כל סופגנייה מסמנים עיגול בעזרת המערוך.
- את הריבה מכינים מכדור בצק אדום ומדביקים עם מעט מים.
- מעל הסופגנייה המוכנה ניתן לפזר אבקת סוכר.
- הסופגניה מוכנה!

סופגניה

שלב 4
- מכינים את הכד מבצק צהוב: מחלקים את הכדור ל-2, אחד גדול יותר לכד עצמו ואחד קטן יחסית לידית.
- מגלגלים את הכדור לצורה של אגס ומעצבים כד.
- מהכדור הקטנטן מכינים נחש קטן לידית. מורחים מעט מים ומדביקים את הידית.

כד

כד-מוכן


הדרכה וצילומים: אנה מינביץ' מסטודיו אנושקה. למידע על הדרכות וסדנאות בבצק סוכר של אנושקה לחצו כאן