עוגיות רומיאס - בצק פריך עם נוגטין שקדים

מאת: barakfishel

מתכון קל ופשוט לעוגיות סופר טעימות, קוצרות מחמאות וקלות מאוד להכנה, שמשלבות בצק פריך עם שכבת נוגטין שקדים

מצרכים לבצך פריך:
250 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
40 גרם חלבון
300 גרם קמח רגיל

מצרכים למילוי נוגטין:
50 גרם גלוקוז
50 גרם סוכר חום
40 גרם חמאה
50 גרם שקדים פרוסים מולבנים

אופן הכנת המילוי:
- מחממים בסיר את הגלוקוז, מוסיפים את הסוכר ואחר כך את החמאה בחתיכות עד שהיא נבלעת.
- מוסיפים את פרוסות השקדים ומורידים מהאש.
- משאירים בסיר מעט לצינון עד שמתחיל להתגבש. מעבירים לנייר אפיה, יוצרים נקניק ומקררים עד שניתן לפרוס (במקרר). בינתיים מכינים את הבצק.

אופן הכנת הבצק:
- מרככים את החמאה במיקרוגל לדרגת משחה (לא להמס אותה לגמרי).
- מעבירים לקערת מיקסר עם גיטרה ומוסיפים אבקת סוכר ומלח ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את החלבון עד שנבלע בתערובת ובסוף את הקמח (לא לערבב יותר מידי).
- מזלפים בעזרת צנתר Sultane עיגולים שיהיו זהים כמה שאפשר.
- פורסים לדיסקיות דקות בעובי 3 מ'מ את נקניק הנוגטין ושמים במרכז כל עוגייה דיסקית של נוגטין (לא לשים כמות גדולה המילוי מבעבע וגולש מהצדדים במידה והכמות גדולה).
- אופים בתנור בחום של 150 מעלות במשך 12-15 דקות.
- מקררים ושומרים בכלי סגור היטב. הן יחזיקו תיאורטית עד 5 ימים אבל רוב הסיכויים שיגמרו הרבה קודם.