מתכון לפרעצל

מאת: batchen2278

כל כך טעים שלא תפסיקו לאכול - פרעצלס שמנמנים וזהובים עם מעטה עדין של חמאה ומלח שמכינים עם בצק מושלם ונוח מאוד לעבודה

בצק משגע לעבוד איתו, הפרעצל מתקבל פריך מבחוץ ורך מבפנים בשל הבישול שלו במים רותחים ואבקת סודה לשתייה לפני האפיה בתנור.

מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
5 כוסות קמח לחם מנופה
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
1/2 כוס חלב פושר
מלח ים אטלנטי לפיזור
חמאה מומסת להברשה
4 ליטר מים + 5 כפות סודה לשתייה

אופן הכנה:
• שמים בקערת המיקסר עם וו לישה מים פושרים וסוכר ומערבבים מעט.
• בקערה נפרדת שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים, מוסיפים את התכולה לקערת המיקסר ומערבבים.
• מוסיפים חלב פושר ומערבלים למשך 8 דקות. הבצק צריך להיות מאוחד וגמיש למגע.
• התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכוסה במגבת ונותנים לבצק להכפיל את נפחו כשעה וחצי עד שעתיים.
• שקילה: מחלקים את הבצק ל-9 יחידות , כל יחידה שוקלת 130 גרם.
• עיצוב: יוצרים מכל יחידה נחש מאוד ארוך, ממנו יוצרים את האות U , אוחזים בשני הקצוות ומצליבים פנימה על מנת ליצור את צורת הפרעצל, חשוב להדק היטב את הקצוות.
• התפחה שנייה: מתפיחים את הפרעצלים המעוצבים 15 דקות, מכוסים במגבת (חשוב להקפיד לא להתפיח יותר מידי, אחרת הם מאבדים מצורתם).
• בישול הפרעצל: מביאים לרתיחה 4 ליטר מים ומוסיפים 5 כפות אבקת סודה לשתייה, מבשלים בסיר בזוגות למשך 30 שניות ומוציאים לתבנית עם נייר אפיה משומן.
• זיגוג: מברישים את הפרעצלים בחמאה מומסת ומפזרים מלח ים אטלנטי מעל.
• אפייה: אופים בתנור שחומם מראש ל- 260 מעלות למשך 10 דקות.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפיה

רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות ופיתות ולבשל חריימה, סינייה ועוד המון מנות טעימות? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן

[divider]