סלט עדשים ויוגורט

מאת: foodpage-team

סלט עדשים מרענן שמתפקד כארוחת ערב משביעה וטעימה. תוספת של יוגורט ושקדים קלויים ויש לכם מנה מעולה

מצרכים:
1 כוס עדשים שחורות
1 מיכל יוגורט
שן שום, קצוצה דק
חופן עלי נענע, שטופים וקצוצים
חופן עלי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים
קליפה מגורדת מ-1 לימון
1/3 כוס שקדים שלמים, קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
3 כפות שמן זית
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם


אופן הכנה:
• מניחים את העדשים בסיר, מציפים במים לגובה כ-10 ס"מ מעליהם ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהעדשים רכות, כ- 20 דקות. מסננים ומניחים בקערה.
• מוסיפים את יתר הרכיבים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. את הסלט ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או קר.


מתכון וצילום באדיבות נעמי אבליוביץ' לאתר השף הלבן - תנובה.


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכונים לסלטים? נסו את אלה:
סלט עגבניות צלויות
סלט כרוב ומלפפונים
סלט פסטה קר