משלוח מנות מתוק במיוחד - קייק פופס ודונאטס שוקולד

מאת: olga

10 דקות הכנה (כולל זמן האפייה) ויש לכם קייק פופס ודונאטס שוקולדיים ויפהפיים שמתאימים במיוחד למשלוח מנות. וגם: רעיונות לאריזה

unnamed (16)חודש מרץ הגיע ואיתו המירוץ אחרי הכנת משלוחי המנות. כמו בכל שנה, רבים מחפשים רעיונות ומתכונים למתוקים מיוחדים שמצד אחד יהיו מרשימים ויקצרו מחמאות ומצד שני לא ידרשו מכם לבלות שעות במטבח.

בדיוק בגלל זה הבאנו לכם הפעם מתכון, שהוא גם רעיון, לעוגות שוקולד קטנות ומענגות שמכינים תוך 10 דקות, כולל זמן האפייה, במכשיר האיזי קייק (249 ש"ח במקום 399 ש"ח, להשיג ברשת Cook and bake). מדובר על מכשיר שמאפשר לכם להניח בתוך הפלטות שמגיעות איתו את בלילת העוגה ולקבל תוך 4 דקות עיגולי עוגה או דונאטס מושלמים.

הפעם בחרנו לצפות את העוגות בשוקולד ולקשט בסוכריות אבל כמובן שאתם יכולים להתפרע עם הציפויים ולהוסיף גם אגוזים, קוקוס, ברס ועוד.

ולגבי האריזה – כאן תוכלו למצוא 2 אופציות לאריזת העוגות הקטנטנות. בצורת סוכריות אישיות או על מקל בתוך צנצנת שקופה. אם בכל זאת תרצו להשקיע קצת יותר, ולהפוך את הקייק פופס ליצירת אמנות מתוקה, תוכלו להכנס לכאן ולגלות 3 רעיונות סופר מיוחדים לקישוט ועיצוב. מקייק פופס בצורת ליצנים ועד קייק פופס בצורת עוגיפלצת.

IMG_08004 דקות בתוך המכשיר וזה מוכן! צילום: אולגה טוכשר



קייק פופס ודונאטס שוקולד למשלוח מנות


לבלילה (הכמות מספיקה ל-40 מאפים קטנים (קייק פופס או דונאטס):
2 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 גרם חמאה מומסת
320 גרם (1/3 1 כוסות) חלב
1 כפית וניל (אופציונלי)
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
1/2שקית א. אפייה
35 גרם (3.5 כפות) קקאו
קורט מלח

ציפוי שוקולד מריר:
70 גרם שוקולד מריר
30 מ"ל (2 כפות) שמנת מתוקה
15 גרם חמאה

ציפוי שוקולד לבן:
70 גרם שוקולד לבן
45 מ"ל (3 כפות) שמנת מתוקה
15
גרם חמאה

וגם:
סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:
- מכניסים את האיזי קייק לשקע ומחממים במשך 3 דקות.
- בקערה גדולה טורפים עם מטרפה ידנית ביצים, סוכר, חמאה, חלב ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מנפים פנימה קקאו, קמח, אבקת אפייה ומלח.
-  טורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה בצבע חום כהה.
- משמנים ממש מעט עם ספריי שמן את השקעים של פלטת הדונאטס וממלאים כל שקע עד הסוף בבלילה.
- סוגרים את מכסה המכשיר וממתינים בין 4 ל-4 וחצי דקות. משחררים בעדינות את הדונאטס עם קיסם או מרית ומניחים בצד, מומלץ על רשת קירור, עד שהדונאטס מתקררים.
- מבצעים את אותן הפעולות על מנת להכין קייק פופס.

IMG_0823משתחררים בקלות מהפלטה. צילום: אולגה טוכשר


IMG_0806מומלץ להניח לעוגות להתקרר לפני שמצפים. צילום: אולגה טוכשר


- מכינים ציפוי: בשתי קעריות נפרדות ממיסים במיקרו שני סוגי שוקולד, שמנת וחמאה ומערבבים היטב.
- טובלים כל דונאטס / קייק פופ בציפוי ומקשטים עם סוכריות צבעוניות.


IMG_0844
- שומרים את הדונאטס בכלי סגור (אפשר במקרר ואפשר גם בחוץ).
- אורזים: ניתן לארוז כל עוגה קטנה בצלופן ולקשור בצדדים לצורת סוכריה או לטבול קצה של מקל בשוקולד מומס, להכניס לחלק התחתון של העוגה ולהניח לשוקולד להתקרר בתוך הקייק פופס או הדונאטס ולארוז את כולם ביחד (או לחוד).


הערות:
- כדי להמיר את המתכון לפרווה מחליפים את החמאה ב-120 מ"ל שמן צמחי ואת החלב בכמות זהה של חלב קוקוס.
- מומלץ להפטר משאריות שוקולד אחרי הטבילה כדי שתיווצר לכם שכבה דקה ויפה. אם אתם עוטפים את העוגות בניילון, כדאי לקרר אותן במקרר עד התמצקות המוחלטת של הציפוי.
- המלצות נוספות לקישוט – שבבי קוקוס, אגוזים קצוצים, פיסטוק קצוץ, פולי קקאו, פטל מיובש.

 Untitled-4-600
אורזים כל קייק פופס בצלופן כמו סוכריה


Untitled-5-600עוד אופציה לאריזה - מחדירים את המקל לתוך הקייק פופס ומניחים בתוך צנצנת או קופסה שקופה


קוק אנד בייק