דג כבוש (לאקס)

מאת: essy-peretz

סלמון בכבישה ביתית. מתכון קליל, בריא ומפנק, בלי חומרים משמרים

רכיבים:

1 ק"ג פילה סלמון טרי
2 כפות שטוחות של סוכר קוקוס
3 כפות גדושות של מלח גס
צרור שמיר קצוץ (כ- 6 כפות)
שוט של ערק
סלק טרי מגורר בפומפיה

אופן הכנה:

1. שוטפים נתח פילה סלמון ומייבשים היטב באמצעות מגבות נייר.
2. בקערה מערבבים את תערובת הכבישה - מלח, סוכר, ערק, סלק ושמיר קצוץ.
3. מרפדים כלי בנייר אפייה, מפזרים בתחתית בערך חצי מתערובת הכבישה, מניחים מעל את נתח הסלמון הנקי והיבש עם העור כלפי מטה, מכסים אותו בחצי השני של התערובת ומשטחים את התערובת בצורה הדוקה על הדג. עוטפים בניילון נצמד (רק לצורך כיסוי), מקפלים מעל את קצוות נייר האפייה ומניחים מעל צלחת ועליה חפץ כבד.
4. מכניסים למקרר ל-24-48 שעות, מוציאים ומורידים את שאריות התערובת, שוטפים במים זורמים ומייבשים היטב, ואז מתקבל דג מדהים ורוד ויפהפה.

להגשה פורסים לפרוסות דקות דקות, אוכלים ומתענגים. אפשר לאכול על צנים מלחם כוסמין איכותי או לשדרג עם הדג כל סלט שאתם מכינים. ניתן לשמור
את הדג בכלי אטום במקרר עד שבוע.