לחמניות רכות ומעט מתקתקות שמכינים מבצק רך ונוח מאוד לעבודה. פתרון מושלם לסנדביץ' של בית הספר או לקחת איתכם לעבודה.
מצרכים:
3 כפות שטוחות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים
4 כפות סוכר (אפשר גם יותר)
קילו קמח לבן מנופה
1/3 כוס שמן קנולה
1 ביצה
3/4 כפית מלח
לזיגוג:
ביצה טרופה מהולה במעט מים
שומשום
אופן הכנה:
• מערבבים בקערה קטנה שמרים, סוכר ומים ונותנים לתערובת לתסוס ולנוח למשך 15 דקות.
• מנפים את הקמח לקערת המיקסר עם וו הלישה, מוסיפים את בלילת המים עם השמרים והסוכר שתססה ומערבלים על מהירות נמוכה כשתי דקות עד שמתהווה בצק.
• מוסיפים שמן, ביצה ומלח ומערבלים כשבע דקות נוספות.
• התפחה ראשונה: מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה מכוסה במגבת.
• שקילה: שוקלים ומחלקים את הבצק ל-15 לחמניות שמשקלן 120 גרם כל אחת.
• עיצוב: בעזרת הידיים פותחים בעדינות כל לחמנייה לצורת ריבוע, מביאים את חלקו העליון של הריבוע לאמצע הבצק ומהדקים בעדינות. מקפלים לכיוון החלק התחתון, מסובבים ומהדקים בעדינות את הפתח.
• התפחה שנייה: מניחים את הלחמניות המעוצבות על תבנית עם נייר אפייה, מורחים ביצה טרופה מהולה במעט מים ונותנים להן לתפוח כ-15 דקות.
• אפייה: תנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כ-20 דקות.
הערות:
• במידה ורוצים לחמניות מתוקות יותר ניתן להוסיף עוד סוכר למתכון.
• זמני האפייה תלויים בחום ותכנית התנור.
צילום ומתכון: בת-חן
סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להשתמש בשמרים או איך לבשל בריא?
הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן