אצבעות פילו במילוי בטטה וגבינות

מאת: raheli

כמה פשוט להכין ככה טעים וקוצר מחמאות - אצבעות בצק פילו, זהובות וקראנצ'יות, במילוי בטטות, צ'ילי וגבינות

סטריפ משהו טעים
זוכרים את ספיישל שבועות שהתחיל אתמול ביחד עם נטלי וענבל? אז הנה מגיע חלק ב' שלו. והפעם: אצבעות מבצק פילו במילוי בטטות וגבינות שהכי טעים להגיש ישר מהתנור כשהחלק החיצוני עדיין פריך ומתפצפץ בפה והמילוי רך וחם (זהירות, זה ממש חם).

>> אל תפספסו: מתכון לביצת הפתעה במילוי מוס גבינה ומוס שוקולד

אצל ענבל תוכלו למצוא מתכון לעוגת דאבל גבינה היסטרית
DSC_1591


ואצל נטלי מככבות לחמניות סלק ופרמזן שזללתי במשך 3 ימים (הן מעולות ממש)
_MG_1258



אצבעות פילו במילוי בטטה וגבינות


מצרכים:
4 בטטות, צלויות בתנור או במיקרו עד ריכוך
2 כפות דבש או מייפל
כפית מלח
2 כפות שמן זית
4 כפות שמנת מתוקה
עלים מ-2 ענפי טימין
1/2 כפית צ'ילס גרוס
כף רוטב צ'ילי
חלמון
1/3 חבילה גבינת חמד מפוררת ביד (או 1/3 כוס גבינה בולגרית או גבינת פטה)
1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק
3 כפות קמח
חבילת דפי פילו, מופשרת על פי הוראות היצרן
ספריי שמן

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טוחנים בבלנדר את הבטטות עם מייפל, מלח, שמן זית ושמנת מתוקה עד שנוצר ממרח חלק. אם אתם מעדיפים את המילוי שלכם פחות חלק אפשר למעוך את הכל עם מזלג או מועך פירה.
- מוסיפים את שאר המצרכים, פרט לעלי הפילו כמובן, ומערבבים היטב.
- פורסים עלה פילו על השיש (בינתיים מכסים את שאר העלים כדי שלא יתייבשו) ומרססים היטב בספריי שמן בכל המקומות. חשוב מאוד שהעלה יהיה משומן אחרת הוא מתייבש. אם אין לכם ספריי שמן אפשר להבריש בשמן זית.
- מניחים מעל העלה עוד עלה נוסף ומשמנים גם אותו.
- חותכים את 2 שכבות הבצק ל-4 מלבנים ומניחים בתחתית כל מלבן פס מהמילוי, משאירים ס"מ ריק בצדדים.
- סוגרים את הצדדים פנימה ומגלגלים את החלק התחתון לצורת אגרול. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והמילוי.
- מניחים את אצבעות הפילו על תבנית עם נייר אפייה, מרססים היטב בספריי שמן ואופים במשך 20-30 דקות או עד שהאצבעות זהובות.

_MG_1280

הערות חשובות:
- אפשר לפזר מעל אצבעות הפילו, אחרי השימון, שומשום לבן או שחור.
- במקום גבינה אפשר להוסיף לתערובת עמונים קצוצים גס.