פילה סלמון בטריאקי

מאת: foodpage-team

מכינים טריאקי ביתי, מניחים בתוכו את הסלמון ומטגנים על מחבת. ארוחת צהריים מעולה שניתן להגיש עם אורז או ירקות

מצרכים:
1 ק"ג פילה סלמון טרי (4 מנות פילה סלמון ללא עור ואדרות, ניתן להכין גם כחתיכה אחת שלמה)
1/4 כוס שמן זית איכותי


מצרכים לרוטב טריאקי (*ניתן להשיג רוטב טריאקי איכותי המשווק במעדניות או להכין לבד בבית):
1 כוס רוטב סויה איכותי
1 כוס סאקה (יין אורז יפני)
1/2 כוס מירין
1/4 כוס סוכר חום כהה
2 כפות זג'ינג'ר טרי, מגורד בפומפיה


אופן הכנת הטריאקי:
• מבשלים את כל רכיבי הרוטב בסיר קטן, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבלת רוטב טריאקי מעט סמיך. ניתן לשמור את הרוטב בכלי אטום במקרר.


אופן הכנת הסלמון:
• מערבבים את רוטב הטריאקי ומושחים על פילה הסלמון. ניתן להוסיף ג'ינג'ר מגורד, לפי הטעם.
• מניחים את פילה הסלמון בתור קערת הרוטב שנותר, מכסים היטב ומניחים במקרר למשך 30 דקות לפחות.
• 20 דקות לפני ההכנה יש להוציא את הדג מהמקרר על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.
• מוציאים את הנתחים מהמרינדה ומנערים מעט על מנת להפטר מעודף נוזלים.
• מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה למשך כ-5 דקות.
• מוסיפים 1/4 כוס שמן זית ומניחים את נתחי הסלמון על המחבת. כאשר הדג משנה את צבעו ומשחים, מוסיפים 2 כפות מרוטב הטריאקי בו הושרה הדג.
• כשהרוטב מתאדה, הופכים את הנתחים ומוסיפים 2 כפות רוטב נוספות.
• שהרוטב מתאדה מוסיפים 2-4 כפות רוטב נוספות ומגישים.
• לאחר הצלייה ניתן להקפיץ במחבת עם הטריאקי ירקות שאוהבים או להגיש עם אורז.


הערות:
• במידה ומכינים את נתח הסלמון הגדול כולו, יש לכסות את המחבת על מנת לשמור על טמפרטורה גבוהה שתבשל את הדג.
• ניתן להכין את המתכון גם על גחלים או מנגל עם רשת מתכת. הקפידו לא להשאיר את הסלמון על האש למשך זמן ממושך על מנת שלא יתייבש ויאבד את העסיסיות.


המתכון באדיבות שלדג דגים - מרכז קולינרי לדגים טריים ופירות ים.


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:
פאי רועים הפוך
סלמון כבוש (לאקס)
סלמון ברוטב חרדל, דבש וסויה