עוגת קוקילידה מושלמת

מאת: cook-and-bake

הקינוח הכי טעים שתכינו - עוגת קוקילידה ענקית עם גלידת וניל ביתית מ-3 מצרכים, 2 שכבות בראוניז שוקולד ורוטב שוקולד מבריק מעל

unnamed (18)אחת הגלידות האהובות והפופולריות ביותר בארץ היא הקוקילידה - סנדביץ' המורכב מ-2 עוגיות שוקולד רכות שחופנות בינהן גלידת וניל עשירה קרמית. לא רק שמדובר בגלידה רכה ומרעננת אלא שגם העוגיות עצמן, שניחנות במרקם פאדג', נמסות בפה.

עכשיו תארו לעצמכם את כל העונג הזה בגודל ענק! כן, מסתבר שזה אפשרי, ואפילו די פשוט להכנה. 3 מצרכים בלבד ויש לכם גלידת וניל ביתית כשמעליה 2 שכבות של בראוניז שוקולד עשירים עם קרם שוקולד מבריק מעל.

המתכון שלפניכם הוא הבסיס להמון שדרוגים, תוכלו להוסיף עוגיות אוראו לגלידה או מחית פרי שאתם אוהבים, אפשר לפזר אגוזים על הבראוניז במקום שוקולד צ'יפס ואפילו ניתן לעטר את העוגה בקרם שוקולד לבן במקום מריר. כל מה שצריך זה קצת דמיון ושעה פנויה במטבח.

שימו לב שבמתכון השתמשנו בתבנית קפיץ עם תחתית זכוכית (79.9 ש"ח, להשיג ברשת Cook and bake) עם תחתית זכוכית, השילוב הזה גם מאפשר לשחרר את שכבת הבראוניז הראשונה מהתבנית בקלות בגלל העובדה שהדפנות מתפרקות ולאחר ההרכבה, ניתן להגיש את הקוקילידה הענקית על תחתית הזכוכית בלי להוציא את העוגה הכבדה מהתבנית.

מאחלים לכם קיץ מרענן ומתוק ומחכים לראות איך יצאה העוגה שלכם.

DSC_2523המשולש המושלם. צילום: רחלי קרוט



עוגת בראוניז וגלידה ענקית


מצרכים לבראוניז (תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 26 ס"מ):
300 גרם שוקולד מריר או חלב
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
35 גרם (1/4 כוס) קקאו
75 גרם (1/2 כוס + 2 כפיות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
חופן שוקולד צ'יפס

לגלידת וניל ביתית:
450 מ"ל שמנת מתוקה, קרה מאוד
400 מ"ל (פחית) חלב מרוכז
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל

לציפוי שוקולד וקישוט:
200 גרם שוקולד מריר או חלב
50 גרם שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
2 כפות פולי קקאו (אופציונלי)

אופן הכנה:
- מכינים בראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים קלות את הדפנות והתחתית של תבנית עגולה מתפרקת.
- ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק.
- טורפים ביצים וסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה וקצת תפוחה.
- מוסיפים את הגנאש לתערובת הביצים ומערבבים בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה, מוסיפים מלח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה והומוגנית.
- מחלקים את הבלילה לשני חלקים שווים, יוצקים את החצי הראשון לתוך תבנית האפייה, מיישרים ואופים 15 דקות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות ורק לאחר מכן שולפים מהתבנית. שומרים בצד.
- משמנים שוב את התבנית ויוצקים את החצי השני של הבלילה לתוך התבנית, מיישרים, מפזרים מעל חופן שוקולד צ'יפס ואופים 15 דקות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות ורק לאחר מכן שולפים מהתבנית. שומרים בצד.
- מכינים גלידה: מקציפים שמנת מתוקה במהירות גבוהה במשך 4-5 דקות עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
- מרכיבים את הקוקילידה: מרפדים את דפנות התבנית בסרט שקוף או פס נייר אפייה. מניחים בתחתית את עיגול הבראוני הראשון, יוצקים מעליו את הגלידה, מיישרים ומכסים על ידי עיגול הבראוני השני (עם השוקולד צ'יפס).
- מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות או עד שהקוקילידה מתייצבת.

שלבים1תבנית עגולה מתפרקת עם תחתית זכוכית שמאפשרת הגשה ישירות מהתבנית ובלי לשרוט את התחתית בחיתוך. וכן, זה פשוט כמו שזה נראה. צילום: רחלי קרוט


- מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרוגל או על באן מרי שוקולד, שמנת מתוקה וחמאה ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד.
- יוצקים את הגנאש על הקוקילידה הקפואה ומפזרים מעל פולי קקאו.
- טובלים סכין בכוס מים רותחים, מייבשים עם נייר סופג וחותכים את העוגה.
- שומרים במקפיא.

DSC_2480שופכים את הגאנש המבריק על העוגה ומצפים. צילום: רחלי קרוט


הערות:
- אפשר לאפות את שני חלקי הבראוניז בפעם אחת. יוצקים את כל הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-20-25 דקות. מקררים את הבראוניז לחלוטין (במקרר או במקפיא) וחותכים לשני חלקים שווים בעזרת סכין משוננת.
- אפשר להעשיר את טעם הגלידה על ידי הוספה של תמצית וניל או הוספת תוספות אחרות, למשל: שוקולד צ'יפס, שברי עוגיות, מחית פרי, חמאת בוטנים, נוטלה וכו'.

DSC_2517

צילומים: רחלי קרוט
מתכון והכנה: אולגה טוכשר

קוק אנד בייק