מקלות לחם שום, מוצרלה ובזיליקום

מאת: batchen2278

מתכון משגע לאצבעות לחם שום כמו של פיצה האט, עם גבינת מוצרלה שנמסה באפייה. זהירות זה מתחסל בצ'יק

מצרכים:
כוס מים פושרים
2.5 כפיות שמרים יבשים
כף סוכר
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
3 כוסות קמח לחם
4 כפות חמאה רכה
2 שיני שום כתושות
4 כפות בזיליקום קצוץ דק
100 גרם מוצרלה מגורדת
מלח אטלנטי לפיזור מעל

אופן הכנה:
- מערבבים בקערה קטנה שום, בזיליקום וחמאה רכה ומניחים בצד.
- בקערת המיקסר שמים מים, שמרים, סוכר ומערבבים. ממתינים כשלוש דקות עד להיווצרות בועות קטנות.
- מוסיפים מלח, שמן וקמח ולשים 6 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
- התפחה ראשונה: מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה מכוסה במגבת.
- עיצוב: מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ, מורחים את תערובת החמאה, מפזרים מעל מוצרלה ומעט מלח.
- אפייה: אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך כ-10 דקות עד להשחמה.
- כאשר הבצק יוצא מהתנור נותנים לו מעט להתקרר ומחלקים אותו לרצועות עם גלגלת של פיצה.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן