מאפה שמרים עם בצל וזעתר טרי

מאת: batchen2278

מאפי בצק שמרים טעימים בטירוף עם המון בצל מטוגן וזעתר טרי. לא תאמינו כמה מהר זה מתחסל

חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח לחם מנופה
10 גרם שמרים יבשים
כף דבש
650 מ"ל מים קרים
2 כפות מלח
2 כפות שמן זית

חומרים למלית:
4 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות דק
שמן זית לטיגון
חצי כוס עלי זעתר טריים קצוצים
מלח ים אטלנטי
פלפל לבן

אופן הכנת המלית:
- מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית, בצלים ושום ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים זעתר טרי ומתבלים, מניחים בצד להתקרר.

אופן הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים ודבש כחצי דקה.
- מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד.
- מוסיפים שמן זית, מלח ומערבבים כשמונה דקות נוספות. הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע.
- התפחה ראשונה: מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים בקערה מקומחת, מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו, הבצק צריך להיות מכוסה במגבת.
- שקילה: שוקלים ומחלקים את הבצק ל-17 חתיכות, כל חתיכה במשקל 100 גרם.
- כדרור: יוצרים מכל חתיכה של בצק כדור.
- עיצוב: מקמחים מעט כל כדור ומרדדים אותו לצורה עגולה (כמו פיתה) יוצרים מעט שוליים עבים ומניחים כף מהמלית במרכז.
- מניחים את כל מה שהכנו בתבנית עם נייר אפייה.
- התפחה שנייה: נותנים למאפה לתפוח כעשר דקות נוספות.
- זיגוג: מזליפים מעט שמן זית בשולי המאפה.
- אפייה: בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות, אופים כ-12 דקות עד להזהבה של הבצק.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן