ביסקוטי קקאו, שקדים ותפוז מטוסקנה

מאת: batchen2278

מתכון הישר מאיטליה לעוגיות ביסקוטי קקאו עם שקדים פריכים וקליפת תפוז. תה או קפה ליד ואתם מסודרים

לפני כשלושה שבועות חזרתי מחופשה חלומית בטוסקנה, רשמתי לי על פתק קטן את המתכון שלמדתי מהשף ארדיט והיום אפיתי אותם - ביסקוטי קקאו, שקדים ותפוז. איטלקי אורגינל.

מצרכים:
500 גרם קמח לבן מנופה
300 גרם סוכר
250 גרם שקדים קלופים וקלויים (עדיפות לשקדים חמים שיצאו מהתנור)
100 גרם דבש
3 ביצים
2 חלמונים
קליפה מגורדת מתפוז גדול
שקית אבקת אפייה
50 גרם קקאו איכותי
65 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כפית שטוחה מלח
להברשה: ביצה וסוכר

אופן הכנה:
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים: קמח, סוכר ושקדים ומערבבים על מהירות איטית (לאורך כל המתכון שומרים על מהירות איטית).
- מוסיפים דבש, חמאה, ביצים, חלמונים ואבקת אפיה.
- מוסיפים גרדת תפוז, מלח וקקאו ומערבבים עד להיווצרות בצק אחיד (כדקה בערך).
- מוציאים את הבצק מהקערה ויוצרים 2 גלילים, מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- ציפוי: מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים סוכר מעל.
- אפייה: אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד להתייצבות הגלילים.
- חיתוך: ממתינים כשעה מרגע יציאת הכיכרות (אפשר גם יותר. אפשר יום למחרת) וחותכים לעובי הרצוי. ככל שהכיכר תהייה יציבה יותר, כלומר לא רכה מידי כך נוכל לחתוך לעובי דק את העוגיות.
- אפייה שנייה: אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ-20 דקות עד להשחמה.
- שימו: לב כל תנור מתנהג אחרת, אם רוצים שהעוגיות תהיינה רכות יותר יש לאפות פחות זמן.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן