לפני כשלושה שבועות חזרתי מחופשה חלומית בטוסקנה, רשמתי לי על פתק קטן את המתכון שלמדתי מהשף ארדיט והיום אפיתי אותם - ביסקוטי קקאו, שקדים ותפוז. איטלקי אורגינל.
מצרכים:
500 גרם קמח לבן מנופה
300 גרם סוכר
250 גרם שקדים קלופים וקלויים (עדיפות לשקדים חמים שיצאו מהתנור)
100 גרם דבש
3 ביצים
2 חלמונים
קליפה מגורדת מתפוז גדול
שקית אבקת אפייה
50 גרם קקאו איכותי
65 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כפית שטוחה מלח
להברשה: ביצה וסוכר
אופן הכנה:
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים: קמח, סוכר ושקדים ומערבבים על מהירות איטית (לאורך כל המתכון שומרים על מהירות איטית).
- מוסיפים דבש, חמאה, ביצים, חלמונים ואבקת אפיה.
- מוסיפים גרדת תפוז, מלח וקקאו ומערבבים עד להיווצרות בצק אחיד (כדקה בערך).
- מוציאים את הבצק מהקערה ויוצרים 2 גלילים, מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- ציפוי: מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים סוכר מעל.
- אפייה: אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד להתייצבות הגלילים.
- חיתוך: ממתינים כשעה מרגע יציאת הכיכרות (אפשר גם יותר. אפשר יום למחרת) וחותכים לעובי הרצוי. ככל שהכיכר תהייה יציבה יותר, כלומר לא רכה מידי כך נוכל לחתוך לעובי דק את העוגיות.
- אפייה שנייה: אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ-20 דקות עד להשחמה.
- שימו: לב כל תנור מתנהג אחרת, אם רוצים שהעוגיות תהיינה רכות יותר יש לאפות פחות זמן.
צילום ומתכון: בת-חן
סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא?
הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן