סופגניות קלאסיות לחנוכה

מאת: michalkan32

במקום לקנות מכינים בקלות בבית - מתכון מושלם לסופגניות רכות ויפהפיות שממלאים בכל ריבה או ממרח שאוהבים ומפדרים באבקת סוכר

איך אפשר בלי סופגניות רכות ושמנמנות בחנוכה? אז קדימה, רוצו למטבח ותתכוננו לריח הממכר שיתפשט בבית.

מתכון וצילום: קונדיטורית מיכל קהנדלקר

סופגניות קלאסיות


מצרכים:
1 קילו קמח מנופה
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן
1 ו-1/2 כוסות מים
2 כפות תמצית וניל

לטיגון:
נייר אפיה
בקבוק שמן קנולה

אופן הכנה:
- מניחים את כל המצרכים בקערה ולשים במשך 8-10 דקות (ואפשר כמובן ללוש עם מיקסר מחובר לוו לישה).
- מכסים ומתפיחים במשך שעה.
- חותכים את הבצק לחתיכות במשקל של 55 גרם ועל משטח חלק מגלגלים בעזרת כף היד את הבצק לעיגול עגול וחלק.
- מניחים כל עיגול בצק על ריבוע של נייר אפיה ומתפיחים במשך כחצי שעה.
- במקביל מחממים שמן בסיר בקוטר 22 ס"מ עד שהוא מגיע לחום של 150 מעלות.
- מרימים את כדור הבצק יחד עם נייר האפייה ומכניסים אל תוך הסיר.
- מטגנים במשך שתיים וחצי דקות מכל צד.
- מוציאים את הסופגניות מהשמן ומניחים על נייר סופג. לאחר הצטננות מקשטים וממלאים בריבה שאוהבים.