מצרכים:
חצי קילו עוף טחון
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כוס פירורי לחם פנקו
רבע כוס מים חמים
ביצה
לרוטב:
רבע כוס רוטב סררצ'ה (רוטב חריף)
רבע כוס דבש
קורט מלח
2 כפות מיץ ליים או לימון
אופן הכנה:
-
להכנת הקציצות: בקערה מערבבים את כל החומרים יחדיו, מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים קטנים, מניחים אותם במרווחים אחד מהשני בתבנית עם נייר אפייה.
-
אפיית הקציצות: בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אופים את הקציצות למשך כ-14 דקות.
-
להכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח שמים את כל החומרים ומצמצמים על הלהבה הכי גדולה למשך שתי דקות ומערבבים עם מטרפה, מכבים את האש.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומערבבים היטב.
- מגישים על אורז לבן, מעטרים בשומשום קלוי וטבעות בצל ירוק.
צילום ומתכון: בת-חן
סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא?
הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן